Bild
Nästa artikel
Choklad gör dig lyckligare

Choklad gör dig lyckligare

RECEPT

Även om den knastrande vintersnön ännu inte lagt sig i Stockholm så vill vi ändå gärna förmedla Gorenjes härliga recept på en kopp riktigt god choklad. Passar även bra på campingen när sommarvärmen inte är på topp.

De mörka och kalla vinterkvällarna inbjuder till inomhus-mys med tända ljus, filtar och en kopp varm choklad. Den läckra, mjuka och söta chokladsmaken tilltalar våra sinnen, och dessutom innehåller choklad ett ämne som gör att vi känner lycka och tillfredsställelse. En riktig kock vet hur man serverar en njutning för sinnena och inte bara blandar till lite pulver… 

Gör så här:

Hacka de färska myntabladen och lägg dem i en tesil. Värm mjölken långsamt i en gryta tillsammans med tesilen med myntabladen. Ta av grytan från plattan och låt tesilen ligga kvar i mjölken ett par minuter, tills den eteriska oljan i myntan frigetts. Ta bort tesilen och tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning. Om chokladen är för stark kan mer mjölk tillsättas. Häll upp i koppar och toppa med vispad grädde.

Nu är det dags att servera de du håller av.

Om du inte har myntablad, eller om du vill variera, kan du lägga en kanelstång i koppen som också ger chokladen en härlig smak. Skulle du hitta lite cognac i skåpet är lyckan fullständig...

Du behöver detta

20 färska myntablad

0,5 liter mjölk

200 g god, mörk choklad

Taggar: Recept

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.