Kall mynta- och gurksoppa med räkor
4 personer
- 1 ½ skalad gurka
- 1 burk kokosmjölk
- 1 dl lättyoghurt, naturell
- 10 blad färsk mynta
- ½ pressad vitlöksklyfta
- Salt och peppar
- 2 dl handskalade räkor
- 1 slantad salladslök
- 2 msk limesaft
Gör så här:
Kör den hela gurkan i mixer (eller med stavmixer) med kokosmjölk, vitlök, yoghurt och mynta och smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i kanna och ställ svalt.
Hyvla den halva gurkan, som är kvar, med osthyvel och låt rinna av. Blanda sedan räkorna (avrunna om det är burkräkor) med gurka, salladslök och limesaft.
Häll upp soppan i glas och garnera med räkröran. Perfekt förrätt.
Grillad tonfisk
4 personer
- 600 gram tinad fryst eller färsk tonfisk i fyra skivor
- Salt och peppar
Gör så här:
Grilla tonfisken max en minut på varje sida (den ska vara rå i mitten annars blir den torr) Salta och peppra.
Låt vila fem-tio minuter och skär sedan upp varje skiva snyggt i 1-centimeters skivor.
Servera med limeaioli och avokado & mangosalsa.
Limeaioli
4 personer
- 1,5 dl majonnäs
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Saft av ½ lime
Gör så här:
Blanda majonnäs, vitlök och limesaft, servera till tonfisken.
Avokado- & mangosalsa
4 personer
- 250 gram fryst tärnad avokado
- 225 gram fryst tärnad mango
- 2 slantade salladslökar
- 8–10 cocktailtomater i halvor
- 1–2 cm finhackad röd färsk chili
- 2 msk limesaft
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar
- 1 näve koriander till garnering
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål och garnera med koriander.
Servera till både kött och fisk. Supergott och nyttigt!
Key lime pie in a cup
4 personer
- 4 digestivekex, krossade
- 4 msk smält, brynt smör (kan uteslutas)
- ½ burk kondenserad mjölk
- 2 äggulor
- ½ dl limesaft
- Rivet skal av ½ lime till garnering
- Limeklyftor till garnering
Gör så här:
Rör ihop äggulorna med den kondenserad mjölken och blanda sedan i limesaften. Lägg de krossade kexen i botten av ett litet tjusigt glas och häll eventuellt över lite smält, gärna brynt, smör över smulorna.
Fördela mjölkcrèmen i glasen och garnera med rivet limeskal och en liten limeklyfta.
Desserten kan förberedas dagen innan och förvaras i kylen.
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.