Författaren Maria Gustavsdotter inleder i september en ny ”karriär” som turistguide på Nomadlivs guidade tur till Normandie.

Nästa artikel
Författare blir guide på husbilsresa
Reportage

Författare blir guide på husbilsresa

Publicerad 2023-05-25 07:13

Författaren Maria Gustavsdotter inleder i september en ny ”karriär” som turistguide på Nomadlivs guidade tur till Normandie.

I höst kommer författaren Maria Gustavsdotter agera guide under en guidad husbilsresa med Nomadliv. "Jag tyckte att vissa guidningar kunde ha varit mer grundliga." sa hon själv efter en resa förra året med Nomadliv. Nu har hon chansen att göra det på sitt sätt.

I Husbil & Husvagn 7/23 som kommer ut 13 juni, kan du läsa om Maria Gustavsdotter, bästsäljande författare av historiska romaner.

– Just nu slutredigerar jag andra boken i serien ”En egen lön”, den kommer troligen att heta ”I eget namn”, så jag har fullt upp. Men när jag får en stund under markisen tar jag fram broderiet och kopplar av.

Maria Gustavsdotter är van vid att åka runt i landet och föreläsa om sina böcker på författaraftnar, men nu förbereder hon sig för en ny typ av föreläsning.

– När jag och maken Gustaf deltog i en guidad husbilstur med Nomadliv förra året var vi jättenöjda med allting, men jag tyckte gott att guidningarna vid vissa sevärdheter kunde ha varit lite mer grundliga.

Det ledde till att Maria nu är engagerad av Nomadliv som guide vid nästa tur, som går till Normandie i september.

– Krigen i mina böcker brukar ligga längre bak i tiden än de båda världskrigen, men det ska bli spännande att sätta sig in ytterligare i händelserna i Normandie.

– Men roligast ska det bli att få föreläsa om slaget vid Hastings i samband med att vi besöker den berömda Bayeux-tapeten! Där blir det också broderilektion för den som vill.

Mer om Maria Gustavsdotter och hennes husbilsliv ihop med maken Gustaf Ahlsten får du veta i nummer 7 2023 av Husbil & Husvagn!

Läs mer...
Om Marias böcker
Se författarens utgivna böcker.

Nomadliv

Läs om Nomadliv och deras guidade husbilsresor.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.