Bild
Nästa artikel
NAU - Ecco, framtidens husbil

NAU - Ecco, framtidens husbil

UDDA

Så här i början av året finns kanske anledning att se vad som tidigare förutspåtts. Den här helt elektriskt drivna husbilen troddes 2011 finnas på vägarna 2014. Tror du förutsägelsen stämmer?

NAU, en italienskt designstudioföretag, har ritat den här strömlinjeformade utsläppsfria konceptvagnen Ecco Camper och med den vill de inspirera till en helt ny syn på 2000-talets mobila boende.
 

Som sig bör drivs husbilen fossilfritt, åtminstone så länge som produktionen av elen den laddas med är det. Det expanderbara taket på Ecco Camper har integrerade solpaneler som används som komplement till den traditionella laddningen från ett vanligt eluttag.

Med en exteriör som domineras av glas och aluminium i en droppformad kaross står Eccos form som garant för en helt ny nivå på luftmotståndsvärden trots att Ecco designats för fem passagerare. Den expanderbara karossen fälls upp när du kommit fram dit du ska och de transparenta väggarna ger dig en fantastisk utsikt över himlavalvet.
När taket är uppfällt kan sängarna fällas ut och husbilens hela potential kan utnyttjas. Ingången är i bak och självklart erbjuder Ecco såväl välutrustat kök som badrum. Den har helt enkelt allt som krävs för ett spännande och aktivt campingliv.

Architectura+Design (Italian).

Taggar: Humor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.