Se filmen längre ner där du ser hur vi fick loss husbilen som kört fast.

Nästa artikel
Husbilen kör fast – se filmen hur vi får loss den!
Tips

Husbilen kör fast – se filmen hur vi får loss den!

Publicerad 11 mars 2022 (uppdaterad 2024-02-09 04:52)

Se filmen längre ner där du ser hur vi fick loss husbilen som kört fast.

Smarta tekniken som du måste prova.

Kört fast med husbilen? Husbil och Husvagn visar med en film hur du tar dig loss, med hjälp av olika hjälpmedel. Börja gärna testa andra tekniker innan du tar fram hjälpmedel. Gunga loss fordonet genom att gasa/släppa gasen/gasa. Backa/lägg om ratten och testa olika metoder som att ge mer tyngd på drivhjulen. När inte det funkar är det dags för hjälpmedlen nedan.

Vi har i filmklippet valt att titta närmare på två hjälpmedel, plus några enkla traditionella metoder som grus under däcket:

1. Snösockor
Däckstrumpan Autosock är godkänd i hela EU istället för snökedjor, vilket är ett krav vintertid i många länder och områden. En sådan däckstrumpa är enkel att trä på drivande hjul, framifrån eller bakifrån. Däckstrumpor är tänkta att användas för att ta sig loss vid fastkörning. Sedan tar man bort dem. De kan också användas i branta backar men max i 50 km/h. Storlek för Fiat Ducato cirka 975 kr, Autosock

2. GripTrak
Räfflade plastunderlag som läggs under däcken för bättre fäste när man kört fast. Kan fästas i dragkroken, så att de automatiskt lyfts upp när man kommit loss. Funktionen (friktionen) är dock lite tveksam vintertid vilket du kan se i filmen.

3. Traditionella metoder
Ha alltid det här med i bilen:

  • Spade Det finns spadar som går att plocka isär, till exempel på smartasaker för 375 kronor.
  • Bogserlina
  • Borste
  • Saftdunk/glasslåda/påse fylld med grov sand Det kan räcka att lirka in något som ger bättre grepp under däcken om man kör fast. Att ha med lite grus är en bra idé.

Så här gick det när vi körde fast med husbilen och testade olika metoder för att ta oss loss:

 

 


 

 

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.