Nästa artikel
Missa inte: 11 mest lästa artiklarna 2022
Reportage

Missa inte: 11 mest lästa artiklarna 2022

Publicerad 29 december 2022 (uppdaterad 29 december 2022)
Husbilstjuvar, flytta till husbilen, hotade ställplatser – och en mycket märklig husbil från Kabe. Det var några av de populäraste ämnena under 2022. Du har väl inte missat dem?

Snart är 2022 slut och vilket år det har varit.

Det är fortfarande trögt på husbilsmarknaden, med komponentbrist och försenade leveranser. Men intresset för livet på rull är ändå på topp. Campingsommaren slog rekord och det stod fricampande husbilar i varannan buske.

Även på Husbil & Husvagns sajt märktes det ökande intresset. Rekordmånga valde att betala för Premium, det vill säga ta en digital prenumeration på Husbil & Husvagn. Med en sådan får du inte bara tillgång till alla våra nyheter på sajten, som uppdateras dagligen, utan även den tryckta tidningen digitalt. Varför inte passa på och teckna en prenumeration här!

Här är de tidlösa artiklar som var mest lästa under 2022. Det handlar om så skilda ämnen som lastvikt, stölder, fricamping och att flytta på heltid till husbilen.

Du har väl inte missat någon av de mest lästa artiklarna?

 

… om att lasta för tungt

Vad händer egentligen om man blir inväntade av polisen när man lastat för tungt? Den frågan ställde en av er läsare på mässan i Kista. Självklart följde vi upp genom att prata med två erfarna polismän, varav den ena själv har husbil. Det visade sig att det var många andra som också var nyfikna på svaret:

… om tjuvarnas nya knep

Ny teknik är inte bara en välsignelse. De nya, smarta låsen i bilar har gjort det lättare för tjuvar att stjäla din husbil. Många ville läsa om hur det går till:

… om att flytta till husbilen

Att välja husbilsliv på heltid är en fantasi för många, men få gör slag i saken. Vi träffade Kerstin Carneroth som flyttat till en 26 år gammal alkovbil och inte ångrar sitt beslut. Artikeln om Kerstin blev så populär att vi gjort flera om henne under året som gått – och ni kan fortsätta följa henne även under 2023:

… om att bli lurad av bedragare

En riktigt mardröm råkade en falubo, som skulle sälja sin husbil, ut för. Han trodde han lämnade över den till en etablerad handlare, i själva verket var det en bedragare. Vill du också veta hur det gick till? Läs här:

… om att köpa en 26 år gammal bil

Kan man bo i en gammal husbil som är full med skavanker? Svar ja. Det kan till och med gå riktigt bra. När Kerstin Carneroth, ja det är hon igen, berättade om sin husbil Vangelina ökade klicken:

… om att ställplatser kan stängas

Att dieselbilar ska förbjudas i delar av Stockholms innerstad får stora konsekvenser för de ställplatser som finns innanför tullarna. En hel del reagerade och ville läsa mer när vi skrev om det. Här kan du också läsa artikeln:

… om hur man ska göra med snön

Snökaoset i stora delar av landet i november väckte frågor. Bland annat den här om att skotta taket på husbilen, och husvagnen, som många ville ha svar på:

… om en superdyr ställplats

1000 kronor natten. För en ställplats utan faciliteter. Det var inte konstigt att ni ville läsa mer. Ni som inte gjort det än kan göra det här – och upptäcka att det finns en förklaring:

… om att spara pengar på husbilsliv

Det är inte bara mysigt att bo i husbil. Det är billigt också. Vår favorit Kerstin Carneroth berättar om hur hon sparar 6000 kronor i månaden sedan hon valde vanlife på heltid. Självklart ville många veta hur det går till:

… om hur man får fricampa

Allemansrätten i all ära. Det är inte bara att ställa sig var som helst i naturen med husbilen. Intresset var stort när vi intervjuat en expert på Naturvårdsverket om vilka regler som gäller för fricamping med husbil och husvagn. Du kan läsa den artikeln här: 

… om ny dubbeldäckare

Husbil & Husvagns chefredaktör Jimmie Öbom står för designen av detta udda Kabefordon, som presenterades lagom till första april. Missade du det kan du läsa om det här:

Så tar du en premium-prenumeration

Ta del av alla nyheter som publiceras på Husbil & Husvagns webbplats, som uppdateras dagligen – och även av den tryckta tidningen. Välj mellan tre typer av prenumerationer:

Betala varje månad. Du får tillgång till alla digitala nyheter, kan läsa tidningen digitalt och får vårt populära nyhetsbrev för 49 kronor/ månad. Beställ din prenumeration här!

Betala för ett år. Du får tillgång till alla digitala nyheter, kan läsa tidningen digitalt och får vårt populära nyhetsbrev för 299 kr/år. Beställ din prenumeration här!

Betala för en prenumeration på både den digitala och på papperstidningen. Du får tidningen hem i brevlådan, tillgång till alla digitala nyheter, kan läsa tidningen digitalt och får vårt populära nyhetsbrev för 749 kr/år (10 nummer). Beställ din prenumeration här!

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.