Nästa artikel
App gör din grill smart
PRYLAR

App gör din grill smart

Publicerad 10 mars 2020 (uppdaterad 10 mars 2020)
Weber introducerar nu en grill-app som enligt deras pressmeddelande är den första i sitt slag. Den ger dig all tänkbar hjälp, talar om när du ska starta grillen, när köttet ska vändas, kryddas och är optimalt bra att äta. Visst låter det som en förenkling?
Våra smartphones blir allt mer oumbärliga. Du styr bilens infotainmentsystem med den, värmen i husbilen eller husvagnen, når internet var du än befinner dig och kan även tända och släcka lamporna hemma om du inte är på plats. Nu tar teknologin oss ett steg längre när vi kommer att behöva den för att grilla.

Det är Weber som i samarbete med June, ett företag som tar fram smart teknologi för matlagning, som introducerar the Weber Connect Smart Grilling Hub. Den ger dig stegvis information om allt som rör grillningen. När du ska starta grillen, vända köttet, servera det du grillat och när du ska ropa in gästerna till bordet.

Debuten skedde på CES i Las Vegas i januari men gick oss förbi fram till pressmeddelandet uppmärksammades av bobilverden.no. Den innovativa lösningen på grillandets problem fick även ett pris, CES Innovation Award honoree.

Weber skriver att Webers nära 70 år av grillkunskap har gett möjlighet att skapa en av de mest avancerade grillhjälpmedlen hittills.

– Att ha rätt information i rätt tid är kraftfullt - det är nyckeln till att få perfekta resultat och utveckla dina färdigheter som grillmästare. Weber Connect Smart Grilling Hub levererar detta och förbättrar grillupplevelsen skriver Chris Scherzinger, VD på Weber-Stephen Products LLC. Oavsett vilken typ av grill du äger, kommer Weber Connect Smart Grilling Hub att utan problem förvandla den till en smart grill med den senaste grilltekniken.

Så här fungerar tekniken
  • Övervakning av realtidsmatstemperatur: När du har laddat ner appen Weber Connect, sätter man bara in köttermometern i maten och ansluter dem sedan till Weber Connect Smart Grilling Hub. Om du använder en extern givare ska du placera den inuti grillen med det medföljande klämman. Givarna övervakar maten och grilltemperaturen i realtid genom hela grillningsproceduren. Information skickas till din smartphone via Weber Connect-appen. Appen är kompatibel med iOS och Android.
  • Steg-för-steg-hjälp: Med Weber Connect-appen får grillaren meddelanden om allt från grillinställning, till när det är dags att vända mat, ändra temperaturen och när det är maten är perfekt att servera. Appen ger även tips om vilken teknik som behövs för att avgöra perfekt grillnivå. Det är som att ha din egen personliga grillmästare vid din sida varje steg på vägen.
  • Tillgång till årtionden av grillaxpertis: Weber Connect-appen har en mängd grillprogram som utvecklats av Webers grillmästare med detaljerade instruktioner.
  • Ny funktionalitet: Weber Connect kommer att fortsätta att utvecklas och erbjuda ny funktioner, inklusive en planerad Alexa-integration 2020.
Appen introduceras samtidigt i ett trettiotal länder i början av 2020 och finns att nå via weber.com. Prisnivån anges till 130 USD.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.