Nästa artikel
Avara lanserar världsunikt fuktlarm
PRYLAR

Avara lanserar världsunikt fuktlarm

Publicerad 6 maj 2021 (uppdaterad 29 juni 2021)
Ett larm som kontinuerligt varnar för fukt, förutom en rad andra saker, håller nu på att lanseras. Larmet börjar levereras i slutet av maj men går att beställa redan nu.

I höstas skrev vi om ett banbrytande larm för fritidsfordon från Avara som beskrivs som marknadens första med inbyggd fuktavkänning. Larmet varnar dessutom för inbrott, rök, olika gaser, rörelse inuti och utanför fordonet samt kan ge information till din mobil. Batterilivslängden uppges till 5-15 år. Tillverkaren är ett norskt bolag bildat av personer med lång erfarenhet inom sensorteknologi och alarmteknologi samt som har erfarenhet av husbilar och husvagnar enligt presentationen på deras hemsida.

Avara säljer sina larm i fyra utföranden men det som i synnerhet särskiljer deras larmsystem är att de nu lanserar en version med fuktsensorer. Fuktlarmet kan väljas separat, Avara Moist, eller kombineras med deras andra larmpaket. Det finns även ett färdigt larmpaket med samtliga funktioner.

Avara Moist är ett helautomatiskt fuktalarm som kontinuerligt övervakar fukt för det fall det skulle uppstå ett läckage i din husbil eller husvagn. Systemet bygger på tolv patentsökta små fuktsensorer som placeras på lämpliga ställen, företrädesvis på de ställen där man av erfarenhet vet att fuktläckage kan uppstå. Fuktlarmet har följande funktioner

  • Kontinuerlig fuktmätning
  • Meddelanden till mobil och/eller email
  • Automatisk årlig fuktrapport

Skulle man vilja komplettera fuktlarmet till samma funktioner som premium har från start kan man köpa till basic-paketet.

Nu börjar KamaFritid att sälja systemen och de första leveranserna ska ske i slutet av maj. Det går att beställa larmen utan montering men Avara rekomenderar att det installeras av din handlare för att det ska fungera som tänkt. 

De här fyra larmpaketen finns i sortimentet

Basic som kostar 8 225 kronor
Basic+ som kostar 9 895 kronor
Moist som kostar 8 195 kronor
Premium som kostar 14 200 kronor

Larmen börjar levereras slutet av maj men går att beställa nu från KamaFritids återförsäljare.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.