Nästa artikel
Brandsläckare behöver inte vara fula
PRYLAR

Brandsläckare behöver inte vara fula

Publicerad 7 september 2021 (uppdaterad 7 september 2021)
Varje år rapporteras runt 7000 bilbränder till svenska försäkringsbolag och skadorna till följd av dessa bränder hade många gånger kunnat reducerats om en brandsläckare funnits till hands. En brandsläckare för några hundra kronor är en billig försäkring.

112Brand har lanserat en liten men effektiv brandsläckare som är lätt att hantera samt är försedd med ett textilfodral i flera färger med dragkedja, läderrem och mässingsring för upphängning. Den har testats för att släcka upp till 15 liter fett eller stekolja, textilier, bränsle, el upp till 1000 V samt kan användas på människor och mycket mer. En brandsläckare med A - B räcker inte eftersom den exempelvis inte kan släcka en fritös.

112Brand är i samarbete med 4Fire International en av få leverantörer i världen som levererar en unik vätska till brandsläckningssystem inom motorsport, där höga krav ställs på säkerhet för såväl föraren som bilen. Samma vätska som används inom motorsporten finns i denna brandsläckare som finns i tre olika storlekar, 400 milliliter, 2 liter och 6 liter. Den lilla brandsläckaren levereras i en neoprenväska, vilket gör den lätt att placera under förarsätet. Om du skulle vara med om en olycka som leder till brand i kupén, men inte kan komma ut ur bilen finns därmed brandsläckaren inom räckhåll.

Den egenutvecklade släckvätskan har en hög kylningseffekt, släcker elektronikbränder och har visat sig vara väldigt effektiv på batterier. Till skillnad från pulversläckare uppstår inga följdskador på vare sig elektronik, motordelar eller andra känsliga ytor. Alla brandsläckartyper har testats vid MPA Dresden i Tyskland som är en av de största testanläggningarna i Europa samt är godkända i USA som leverantör av brandsläckare för amerikansk motorsport vilket bara 4-5 leverantörer världen över klarar.

Brandsläckarna kan köpas på www.112brand.se

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.