Bild
Nästa artikel
Canon tar fotografin vidare

Canon tar fotografin vidare

PRYLAR

Att fotografera är att dela din upplevda glädje under resorna med vänner och bekanta. Kan du göra det med bra bilder är det så mycket bättre! Nu lanserar Canon en ny mycket bra kompaktkamera som i vissa avseenden konkurrerar med systemkamerorna.

Canon presenterar PowerShot G3 X, Canons första kompaktkamera med superzoom och bakbelyst CMOS-sensor. Den ger, för en kompaktkamera, helt nya och unikt kreativa möjligheter. Den har en påkostad optik, 25x optisk zoom, och de manuella kontrollmöjligheter som systemkameror har. PowerShot G3 X är ett bra val för alla som vill komma nära under resor och äventyr, fotografera fina naturbilder eller ta fram detaljerna i ett sportevenemang.

PowerShot G3 X har Canons hittills mest kraftfulla, kompakta superzoom som därför ger möjlighet att få bra detaljbilder. Kameran har en bakbelyst 20,2 megapixels CMOS-sensor och objektivet har en 9-bladig bländare med en ljusstyrka på f/2,8-5,6 vilket möjliggör bilder med bakgrundsslöja, något som inte går att få med kameran i telefonen. Med optisk zoom, till skillnad från digital, kommer man ännu närmare objekten utan att ge avkall på skärpan.

PowerShot G3 X är extremt snabb, och tack vare stödsystem och ISO upp till 12800 fungerar den bra även i utmanande ljusförhållanden. Bildserier med 5,9 bilder per sekund innebär att allt som händer kommer med.

Filmer i Full HD kan spelas in på ett sätt som oftast bara förekommer med professionella video-/filmkameror. PowerShot G3 X kan skapa scener med varierande bildfrekvenser från 24p upp till 60p och bländare, slutare och ISO kan styras manuellt. Med större dynamiskt omfång blir det inspelade ljudet kristallklart, kameran har mikrofon- och hörlursuttag och HDMI-ut så att en separat skärm kan användas för visning under själva tagningen. Intelligent bildstabilisering och den avancerade dynamiska bildstabiliseringen i 5 axlar resulterar i stadiga bilder och filmer, även vid kraftiga rörelser.


Med läget för korta filmklipp skapas mer spontana filmer. Välj klipplängd fyra, fem eller sex sekunder och spela upp filmklippen på många olika sätt. Läget Story Highlights väljer ut foton och filmer med vissa personer, händelser eller datum innan de kombineras till en kort film som sedan kan delas på ett enkelt sätt.

PowerShot G3 X har kontroller som en systemkamera om man inte vill använda automatiken och en 8 cm (3,2") stor vinklingsbar pekskärm med en skärmupplösning på 1,62 miljoner punkter. För de mer profesionella finns RAW-tagning och bulb-exponeringsläge. PowerShot G3 X har ett damm- och dropptätt kamerahus och precis som på systemkameror finns en tillbehörssko där en högupplöst elektronisk sökare eller Canons Speedlite-blixtar kan anslutas. Med funktionen Bildsynk säkerhetskopieras alla bilder till molnet, inklusive direkt till Canons molnlagringstjänst irista.

PowerShot G3 X – viktiga egenskaper

Stor sensor kombinerad med 25x superzoom

Skapa, anslut och dela på ett enkelt sätt

Avancerade filminspelningsfunktioner

Manuell styrning för kreativa uttryck

Fotografera och filma som med en systemkamera

Rekommenderat pris blir 9500 kronor och kameran finns i butikerna i mitten av juli.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.