Bild
Nästa artikel
CTEK-laddare med app-funktion

CTEK-laddare med app-funktion

PRYLAR

Nu har världens första batteriladdare, som visar dig via en app hur batteriet laddas, kommit. Appen visar när batterispänningen blir för låg samt när det är säkert att försöka starta bilen och när den är redo att köras.

Att veta batteriets laddningsstatus blir allt enklare men trots det något som de flesta ägnar få tankar. Ändå beror en stor del av motorstopp och verkstadsärenden på att bilens batteri inte är korrekt laddat. Det skriver CTEK i informationen om appen som ytterligare ska underlätta underhållet och det utan att behöva smutsa ner fingrarna. De flesta förutsätter att batteriet laddas under körning, något som är en sanning med modifikation, särskilt om bilen mestadels används för kortare sträckor. Nu får du en varning i telefonen när batterispänningen blir för låg, händigt om du exempelvis inte anslutit husbilen eller husvagnen till extern ström. Ett recond-läge är avsett för djupurladdade batterier och kan rädda ett batteri som annars hade behövt bytas ut, en funktion som sällan återfinns på laddare för privat bruk. 

CT5 Time to Go är den första batteriladdaren i världen som visar dig exakt när batteriet laddas, när det är säkert att försöka starta bilen och när bilen är redo att köras. Batteriladdaren och underhållaren är en världsnyhet eftersom den svarar på frågan "När kommer mitt batteri att vara fulladdat?" och laddar i tre valbara lägen, Normal, AGM och Recond. Den är helautomatisk och kan anslutas direkt till batteriet på obestämd tid och den kommer inte att över- eller underladda.

CT5 Time to Go har ett cirkapris på 999 kronor


Appverktyget CTEK Battery Sense är ett Bluetooth®-aktiverat batterihanteringsverktyg alla bil-, motorcykel- och motorstartbatterier på 4,5 AH eller över. Det kommer att hjälpa dig att maximera batteriets prestanda genom att ge dig värdefull, lättförståelig information om batteriets laddningsstatus. Via den kostnadsfria appen får du batteriuppgifter dygnet runt, året runt. Om batteriets laddning dessutom sjunker till en kritisk nivå kommer Battery Sense att tala om för dig när det är dags att använda din CTEK-batteriladdare.

CTEK Battery Sense har ett cirkapris på 599 kronor

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.