Nästa artikel
Dometic lanserar ny tyst AC
PRYLAR

Dometic lanserar ny tyst AC

Publicerad 22 januari 2020 (uppdaterad 22 januari 2020)
Dometic utökar sin portfölj av luftkonditioneringar med FreshJet 3000, en lätt högkapacitetsmodell för större husvagnar och husbilar.

Kompakt design, kraftfull prestanda och överlägsen energieffektivitet, så beskriver Dometic egenskaperna för deras nya takmonterade luftkonditionering som fått namnet Dometic FreshJet. Den har en nominell kompressoreffekt på 3 600 W vilket ger tillräckligt med kraft för att hålla husbilar och husvagnar längre än sju meter kylda på sommaren.

När det gäller tekniken framhålls den hastighetsstyrda inverterkompressorn med dubbel cylinder. Ett optimerat fläktsystem ska göra enheten extremt tystgående i jämförelse med hittillsvarande teknik som stänger av sig själva när temperaturen har uppnåtts och sedan aktiverar sig efter en stund vilket ger till vibrationer och stark startström. Den nya inverterkompressorn stänger inte av sig utan hamnar i ett viloläge tills det är dags att starta igen vilket ska hålla vibrationerna på minimumnivån och det finns ingen strömtopp under idrifttagandet. När det energisparläget används sägs luftkonditioneringen vara så tyst att den knappt hörs.

FreshJet tillverkas i ett nytt material som minskar enhetens vikt till 36 kilo, vilket Dometic menar är en unik bedrift i denna kategori för större fordon.

Luftflöde, temperatur och LED-belysning justeras med en fjärrkontroll eller touchpanelen på luftfördelningsboxen.

Dometic FreshJet 3000 kommer att finnas tillgänglig på marknaden från slutet av mars 2020 och priserna startar på 33 386 kr inklusive moms.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.