Nästa artikel
Garmin lanserar en ny jätteliten färdkamera
PRYLAR

Garmin lanserar en ny jätteliten färdkamera

Publicerad 2 november 2017
Färdkameror, eller dash cams som de ofta benämns, är en utmärkt hjälp vid trafikincidenter. Dessutom kan du använda filmen för att visa vänner och bekanta häftiga vägavsnitt du kört.

Garmin har två små färdkameror, Dash Cam 45 och Dash Cam 55, små och diskreta färdkameror som spelar in högkvalitativa videos som kan användas som ett ögonvittne vid en eventuell olycka.

Den inbyggda G-sensorn sparar automatiskt bilder vid en incident och GPS:en registrerar position, riktning, hastighet och tid för att exakt visa när och var incidenten inträffade. Den har också avancerade förarvarningar för frontalkrock, varning vid filbyte, rödljus och fartkameror.

– Den ökade efterfrågan på Dash Cams har gjort att vi tagit fram nya modeller och anpassat dem efter våra kunders behov, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International, Dash Cam 45 och 55, kan mer än att bara spela in. De har också avancerade förarvarningar som hjälper till att göra bilresan mer säker.

Dash Cam 55 är en 3,7 megapixelkamera med högkvalitativ videoupptagning i 1440p, 1080p eller 720p och Dash Cam 45 är en 2,1 megapixelkamera med 1080p eller 720p. Båda modellerna har en 2 tums LCD-skärm. Väljer du Dash Cam 55 kan du med hjälp av röststyrning säga enkla kommandon som "OK Garmin, save video" och "OK Garmin, take a picture", eller till och med "OK Garmin, start Travelapse™" som aktiverar videoinspelningsfunktionen som komprimerar flera timmars film till några minuter höjdpunkter.

Förutom att varna vid kollision och filbyte säger den också till vid rött ljus och hastighetskameror. Och med den nya funktionen "Go" alert meddelas du när stillastående trafik framför dig börjar röra på sig.

Det är viktigt att inte bli distraherad som förare och därför måste tekniken vara enkel att använda. Så snart Dash Cam 45 och 55 är anslutna, startar de automatiskt utan att du behöver göra några inställningar. Med hjälp av inbyggd Wi-Fi, kan du trådlöst synkronisera dina videoklipp till den kostnadsfria mobilappen VIRB och dela inspelningar med vänner eller försäkringsbolag. Om du behöver ta stillbilder kan du enkelt ta bort Dash Cam från sitt fäste att ta bilder av fordon eller skador på egendom.

Dash Cams har ett utbytbart microSD-kort och kan hantera minneskort på upp till 64GB (klass 10).

Dash Cam har ett rekommenderat cirkapris på 1 799:- för Dash Cam 45 och 2 099 för Dash Cam 55. Mer information finns på www.garmin.se

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.