Nästa artikel
Garmin lanserar sina första uppkopplade dash cams
PRYLAR

Garmin lanserar sina första uppkopplade dash cams

Publicerad 9 juni 2021 (uppdaterad 11 juni 2021)
Att övervaka ett obevakat fordon är något som kan lösa eventuella problem med stölder förutom det som dash cams alltid har gjort, övervaka händelseförloppet vid ett olyckstillfälle i trafiken. Garmins nya kamera sparar dessutom allt i deras moln.

Garmin lanserar idag sin helt nya röststyrda dash cam-serie med automatisk lagring av videos och Live View övervakningsmöjligheter som hjälper till att fånga händelser i samma ögonblick som de inträffar. GarminDash Cam Mini 2, 47, 57, och 67W – dash cams är i fickformat och syns inte ens i vindrutan då de spelar in och automatiskt sparar videos av upptäckta incidenter online i Garmins nya Vault, ett enkelt och säkert sätt att återse och dela videoklipp.

Med de nya funktionerna Parking Guard och Live View kan denna uppkopplade serie av dash cams hålla ett vakande öga över ditt parkerade fordon och avisera även på distans genom att skicka en smartavisering till din kompatibla smartphone via appen Garmin Drive.

– Om du behöver bevisa vad som hände ute på vägen, använd våra dash cams. Vault, vår nya möjlighet för lagring online, gör att det blir enkelt att dela alla sparade videoklipp, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. Våra kameror gör också att förare som parkerat sin bil kan känna sig trygga då nya uppkopplade funktioner gör att de kan övervaka sin parkerade bil även då de inte har bilen under uppsikt.

I den nya serien kameror ingår

  • Dash Cam Mini 2: Ultra-kompakt med inspelning i HD 1080p 
  • Dash Cam 47: HD 1080p och GPS
  • Dash Cam 57: HD 1440p och GPS
  • Dash Cam 67W: HD 1440p, GPS och en extra bred lins på 180 grader som fångar detaljer från ett vidare område

Oavsett om man väljer Dash Cam Mini 2, som är lika liten som en bilnyckel, eller Dash Cam 47, 57 eller 67W – används GPS i enheten för att visa var en incident skedde och vad det var som hände samt skicka föraraviseringar. På kamerans baksida finns en två tum stor LCD-display som visar en HD-video. Optiken är Garmins egna Clarity HDR (High Dynamic Range) som spelar in detaljerad information både i dagsljus och mörker. Kamerorna kan hanteras via röstkommando för att spara videos, starta och stoppa inspelningar, ta stillbilder och ännu fler funktioner. 

  • Sparade videos lagras automatiskt online i Garmins Vault under 24 timmar. Det finns även möjligheter till utökad lagring i upp till 30 dagar.
  • Live View-övervakning och Parking Guard-aviseringar informerar dig om en incident upptäcks i närheten av ditt parkerade fordon.
  • Röststyrning med ljudinspelning finns som tillval för engelska, spanska, tyska, franska, italienska och svenska.
  • Förarvarningarsom kollisionsvarningar och filvarningar uppmuntrar till en säkrare körupplevelse.
  • Dubbel USB-laddare ger en extra utgång för att kunna ladda fler elektriska enheter.

Garmin Dash Cam-serien finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat cirkapris mellan 1 499 upp till 3 799 kronor. Läs mer på Garmin.se.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.