Bild
Nästa artikel
Garmin presenterar en ny serie med Dash Cam

Garmin presenterar en ny serie med Dash Cam

PRYLAR

Dash Cam, eller färdkameror som monteras vid vindrutan, kan såväl vara ett perfekt ögonvittne om olyckan är framme men även ge ett härligt minne från någon extra vacker väg. Nu är det dags för en ny generation från Garmin.

Garmin har presenterat Dash Cam 46/56/66W och Dash Cam Mini. Tack vare en mängd olika valmöjligheter som kompakt design, högupplöst video, extra brett synfält, GPS och röststyrning finns Garmin dashcam i utföranden för flera specifika behov. För önskemålen skiljer sig åt om man vill registrera trafiken vid en högtrafikerad vägkorsning eller fånga de viktigaste detaljerna på vägen i högkvalitativ HD-video.

Den nya serien av Garmins färdkameror har en 140-graders eller en expansiv 180-graders lins som fångar ett bredare visningsfält över det som händer på vägen. Några av modellerna erbjuder möjlighet att spela in högkvalitativa HD 1080p eller 1440p-videos med Clarity HDR (High Dynamic Range) för bättre prestanda på natten.

Det är viktigt att dokumentera exakt tid och plats när en incident har inträffat och Garmins färdkameror har inbyggd GPS. Andra ser det som viktigt att färdkameran är kompakt och diskret så den knappt syns och den ultrakompakta Dash Cam Mini är lika liten som en bilnyckel.

– Det mest spännande med Garmins nya färdkameror är hur de förstärker och finjusterar detaljerna vilket gör dem till fantastiska verktyg vad gäller förarvarningar, användarvänlighet och design, säger Dan Bartel, försäljningschef på Garmin International. Oavsett om det handlar om enkelheten i den lilla Dash Cam Mini eller Dash Cam 66Ws expansiva 180 graders synfält som fångar mer av omgivningen, kommer kunderna att ha flera valmöjligheter som tillgodoser deras specifika behov.


Alla Garmins färdkameror kommunicerar via Bluetooth och Wi-Fi, vilket gör att du enkelt kan synkronisera videofiler från flera kameror med Dash Cam Auto Sync eller ladda upp sparade incidenter till en kompatibel smartphone. Dessutom har vissa modeller avancerade förarvarningar, inklusive frontalkrocksvarningar och varningar vid körfältsbyte samt varningar för rödljus och fartkameror i närheten.

Den nya serien färdkameror erbjuder flera alternativ för lagring, visning och slutligen delning av inspelade bilder. Den kostnadsfria appen Garmin Drive ger dig omedelbar tillgång till en sparad video på enheterna och Dash Cam Auto Sync synkroniserar automatiskt videos från upp till fyra Garmin-kameror för att ge 360 graders täckning runt ett fordon – framåt, bakåt och till och med åt sidorna. Du kan enkelt dela en bild-i-bild-video från två valfria perspektiv.

Du kan också dra nytta av röststyrningsfunktioner på flera av de nya dash-cam-modellerna. Genom att säga "OK, Garmin" kan du starta och stoppa ljudinspelningar, ta bilder eller starta och stoppa funktionen Travelapse, en videoinspelning som komprimerar timmars körning till några minuter av höjdpunkter i ett delbart klipp.

De nya färdkamerorna finns tillgängliga nu till ett rekommenderat cirkapris från 1 449 kronor. Mer information finns på www.garmin.com.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.