Bild
Nästa artikel
Garmin visar ny navigator för husvagn och husbil

Garmin visar ny navigator för husvagn och husbil

PRYLAR

Inga skarpa kurvor och vägval beroende på husvagnens eller husbilens storlek. Nya navigatorn Garmin Camper 770 LMT-D undviker olämpliga vägar åt dig.

Idag lanserades den nya navigatorn Camper 770 LMT-D för husvagns- och husbilsägare. Den erbjuder "avancerade husbilsspecifika navigationslösningar", vilket bland annat innebär rutter som anpassats efter ekipagets storlek och vikt. Därför varnar navigatorn vid skarpa kurvor, branta lutningar och viktbegränsningar samt livefunktioner som trafikinformation i realtid och väderinformation.

Vidare tipsar den om platser längs rutten som förutsätts vara intressanta att besöka och kan ta del av en särskilt databas med campingplatser som kan filtreras utifrån tillgång till el, vatten och internetuppkoppling. Blir körtiden lång kommer även tips om rastplatser och restauranger upp. Du kan också ändra i rutten om du vill passera något speciellt ställe genom att peka på skärmen med funktioner Easy Route Shaping och vill du se omdömen för populära platser som restauranger och sevärdheter är det bara att ta en till i förladdade TripAdvisor.

Camper 770 LMT-D har flera uppdaterade funktioner. Med hjälp av den kostnadsfria appen Smartphone Link kan du undvika trafikförseningar, få info om pris och tillgänglighet på parkering och även se väderleksprognos på din destination. Med hjälp av Livetrack- funktionen kan du dela dina platser med vänner och familj så att de kan se var du befinner dig på din resa. Via WiFi kan du ladda ner både karta och mjukvara-uppdateringar till navigatorn så att du alltid har den senaste uppdaterade informationen.

– Camper 770 LMT-D erbjuder en navigationslösning för campare som vill ha ut så mycket som möjligt av sina äventyr, säger Dan Bartel, försäljningschef på Garmin International.


Hanteringen sker med handsfreenavigering som styrs av talkommandon. Vidare kan den kopplas till en smartphone för att ringa och ta emot samtal via bluetooth och få sms- och mejlaviseringar direkt på den 7 tum stora skärmen.

Camper 770LMT-D är kompatibel med Garmin BC 30 backkamera som visar dig området bakom husbilen eller husvagnen medan du backar. Navigatorn kan också kopplas ihop med en Connect IQ-kompatibel Garmin Smartwatch. Då får du varningar direkt i klockan samt vägledning ända fram till din destination när du parkerat husbilen.

I mars ska du kunna köpa Garmins nya navigator för cirka 4 300 kronor.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.