Nästa artikel
Hopfällbar lättviktsbåt
PRYLAR

Hopfällbar lättviktsbåt

Publicerad 17 februari 2014 (uppdaterad 20 februari 2014)
Gillar du att vara ute på sjön? Nu finns det en hopfällbar båt som därmed blir enkel att ta med när du är ute med din husbil eller husvagn. Njut av solnedgången från sjön eller varför inte ta med fiskespöt.
Porta-bote är hopfällbara lättviktsbåtar i 4 storlekar, 8, 10, 12 och 14 fots modeller och de finna i 3 färger. Ihopvikta har de formen av en 17 cm tjock surfbräda i respektive längd och en ovan båtägare fäller upp den på 7 minuter. Den låga vikten (27-50 kg) gör att båten blir enkel att hantera och de är otroligt lättdrivna, på bilden planar en 14 fots modell med en 2,5 hk 4-takts motor. Tack vare båtarnas små yttermått hopfällda kan vem som helst med bil och takräcke nu bli båtburen, ingen kula eller trailer behövs.

Skrovet består av 6,35 mm tjocka polypropen (polypropylen) skivor som är sammanfogade med en patenterad metod. Skivorna är behandlade för att tåla UV-ljus och polypropen är dessutom relativt lätt att återvinna.

Båtarna har 3 års garanti. Porta-bote har under 40 år sålts i drygt 100.000 exemplar. Du hittar porta-botes hemsida här. Priserna ligger mellan 22 000 och 30 000 kronor beroende på variant.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.