Nästa artikel
Laddbar dammsugare med ny teknik och bättre sugkraft
PRYLAR

Laddbar dammsugare med ny teknik och bättre sugkraft

Publicerad 10 november 2021 (uppdaterad 10 november 2021)
Nya Unlimited Serie 8 från Bosch är en sladdlös dammsugare med lika mycket sugkraft som en traditionell dammsugare samt förbättrad batterikapacitet. Med snabbladdaren hävdar Bosch att dammsugaren kan användas obegränsad tid.

En handhållen och sladdlös dammsugare är ett praktiskt tillbehör inför höststädningen av husbilen eller husvagnen. Tekniken har funnits länge men Bosch slår ett slag för deras nya modell när de nu lanserar Unlimited Serie 8 med bättre sugkraft än tidigare versioner. Det är ny innovativ teknologi som står för förändringen där batteri, motor och munstycke har integrerats i ett system som rengör mer effektivt. Modellen har fått högsta betyg i Råd och Röns test.

– Vare sig man bor i en liten lägenhet eller ett stort hus sköter Unlimited dammsugningen i alla delar av hemmet, utan att spara på krutet när det kommer till prestanda och driftstid. Tänk hur smidigt det är att kunna städa upp till180 kvadratmeter i ett svep! Dammsugaren kommer dessutom med flera nya flexibla tillbehör som gör det enkelt att kommaåt svåråtkomliga utrymmen som bakom soffkuddar, mellan bilsäten och varför inte ta med dig Unlimited till båten eller stugan där du vill ha fräscht, men lägga minimal tid på städning, säger Jimmie Undin, Category ManagerHome Care för Bosch i Norden.

Nya Unlimited 8 erbjuder tre olika lägen som anpassar sugkraften efter behov. När nya Unlimited 8 används i Eco-läget är drifttiden längre än laddningstiden för ett andra batteri i snabbladdaren, vilket i praktiken ger obegränsad körtid utan uppehåll. I Auto-läge ansluter teknologin direkt till munstycket för att justera sugkraft och prestandan beroende på golvtyp och Turbo-läget ger maximal effekt för ett bästa möjliga rengöringsresultat.

Den sladdlösa dammsugaren manövreras med en hand och Bosch multifunktionella munstycke klarar 180 graders rotation för att underlätta rengöring av ytor som normalt sett är svåra att komma åt. Dammsugaren går att starta direkt från handtaget och det går även att ställa in sugstyrkan med en hand vilket gör det enkelt att snabbt suga upp smulor på bordet för att direkt därefter suga upp grus vid dörren. Mångsidiga tillbehör ingår för olika ytor och behov och den har även, beroende på version, led-belysning på munstycket.

Bosch menar att dammsugaren har en obegränsad driftstid tack vare det utbytbara Bosch 4,0 Ah Power for All-batteriet med 33 procent förbättrad batterikapacitet. Vid städningar som tar längre tid kommer snabbladdaren väl till pass och den laddar batteriet upp till tio gånger snabbare än en vad som är möjligt med en traditionell sladdlös dammsugare, på 35 minuter är batteriet fulladdat.

Power for ALL-systemet används även för verktygen i den gröna produktlinjen och gör det därför möjligt att använda samma batterier till dammsugaren som till samtliga verktyg från Bosch Home & Garden serie.

Rekommenderat cirkapris är från 6099 kronor och det finns fyra versioner i sortimentet. Det går att läsa mer om Unlimited 8 på bosch-home.se.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.