Bild
Nästa artikel
Lakan för fuktiga miljöer

Lakan för fuktiga miljöer

PRYLAR

Är lakanen i ditt mobila boende fuktiga när du ska lägga dig? Har du bomullslakan som de flesta av oss? Nu lanseras lakan i en blandning av bomull och polyester för båt och husvagnsbruk!

Bomull suger åt sig fukt har vi lärt oss. Ändå har vi oftast bomullslakan i kojerna ombord. Att lakan i en blandning av bomull och polyester är betydligt starkare och tål fler tvättar har hotellen redan upptäckt. Att de dessutom tar upp betydligt mindre fukt och därför passar bättre i båten vittnar många nöjda båtägare om men passar minst lika bra i husbilar och husvagnar.
 

I samband med Båtmässan i Göteborg lanserades under varumärket ComforTex en helt ny kollektion sängkläder för båtar. Stort fokus har lagts på funktion och man har tagit fram en lakansväv i 50 procent bomull/50 procent polyester med egenskaper optimerade för fuktiga miljöer. Vid mässan Allt för Sjön 2015 kommer företaget att erbjuda sina produkter även till båtägarna på ostkusten.

− Problem med fukt i båtar är ett välkänt problem. Vi kan inte ta bort fukten, men vi kan leverera ett material som inte drar den åt sig, säger Karin Koritz, som har mångårig erfarenhet av både textilproduktion och fuktiga båtar, och nu arbetar med utvecklingen av ComforTex.

Genom inblandning av polyester får man en väv med längre livslängd, färre noppor och som är betydligt slätare än en väv i 100 procent bomull. Bomullsdelen i materialet bidrar till att man behåller den sköna känslan mot huden.

− Det är inte bara den långa livslängden som inverkar positivt på miljön. Vad man sällan tänker på är vilken stor miljöbelastning odling av bomull innebär. Det går åt mängder med vatten och kemikalier, och det är en av världens mest besprutade grödor. Så av den anledningen är ComforTex ett mycket bra miljöval, säger Karin Koritz.

Ett bäddset innehåller påslakan och ett örngott och kostar här 499 kronor.  Underlakan finns för både enkel och dubbelbädd och kostar från 139 kronor. Extra örngott kostar 79 kronor.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.