Nästa artikel
Maglite får pris för unik ficklampa
JULKLAPPSTIPS

Maglite får pris för unik ficklampa

Publicerad 13 december 2018 (uppdaterad 13 december 2018)
Security Today, som är en amerikansk tidning för väktare och poliser, har gett pris till Maglites nya laddningsbara ficklampa ML150LR. Ficklampan är unik och är först ut med en ny teknologi som Maglite både utvecklat och fått patent på.

När Security Today nyligen tillkännagav vinnarna av Årets Nya Produkt 2018 (New Product of the Year) stod det klart att Maglites nya laddningsbara ficklampa ML150LR vunnit inom segmentet Portabla Ljuskällor (Portable Light Sources). De produkter som tilldelats priset Årets Nya Produkt inom de olika segmenten har bedömts av Security Today ha särskilda egenskaper inom området säkerhet och att de därför bör uppmärksammas.

Enligt Maglite har en hel del forskning och utveckling gått åt för att kunna styra energikonsumtionen så att balansen hålls mellan energikonsumtionen och den maximala prestandan för LED. Maglite har utvecklat ett system som sänker värmealstringen vilket då också maximerar prestandan som LED kräver. Maglite ML150LR är den första ficklampan med denna nya, av Maglite patenterade, teknologin.

Maglite framhåller även kvalitén på LED, där de menar att de ljuskurvor som mäts upp visar att ficklampan behåller sin ljusstyrka under betydligt längre tid än vad som annars är brukligt. Alla lampor av den här typen tappar ljusstyrka ju längre de är påslagna men skillnaderna mellan bättre och sämre är påtaglig.

Förutom att ficklampan är energieffektiv har den en räckvidd på upp till 458 meter, lyser upp till 79 timmar i ECO mode eller 3 timmar och 15 min vid full effekt, producerar upp till 1082 lumen eller 52 555 candela, har en laddningsdocka med spärr samt överlastskydd och är försedd med ett LiFePO4-batteri, Litium-Iron Phosphate, som kan laddas upp till 2000 gånger. Batteriet går att ladda från tomt till fullt på cirka 2,5 timmar.

Maglite ML150LR kan förvaras i sin laddningsdocka då den är utrustad med ett överladdningsskydd. Det går att koppla in med de medföljande adaptrarna på såväl 12V som 220 V. Själva laddningsdockan har en spärr som gör att ficklampan sitter kvar även vid rejält skakigt väglag.

Mått: 272 mm lång, kroppen är 30 mm i diameter och huvudet är 50 mm i diameter

Vikt: 440 g (ML150LR endast med batteri). Prisnivån är runt 2 500 kronor och den säljs där Maglites sortiment går att hitta.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.