Bild
Nästa artikel

MSB skapar app om brandrisk

APPAR

Visserligen kanske inte brandrisken känns överhängande just i år men det hindrar inte Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap att lansera en app om hur stor brandrisken är just där du befinner dig.

Brandrisk Ute är en mobil applikation som hjälper dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark. Informationen hjälper dig att minska risken för att starta gräs- och skogsbränder. Den lär dig också mer om säker eldning utomhus. Appen finns för iPhone, iPad och Android. Du hittar den på App Store eller Google Play.

Med hjälp av positioneringsfunktionen (GPS, 3G och wifi) i din iPhone, iPad eller Android får du mellan 1 mars och 1 juni aktuell risk för gräsbrand, och mellan 10 april och 31 augusti aktuell risk för skogsbrand.

Prognosen gäller för den plats där du befinner dig, men du kan också söka efter motsvarande information för andra orter.

Prognosen uppdateras varje dygn och gäller för aktuell dag och fem dagar framåt. Brandriskdata hämtas från SMHI.

Här hittar du MSB:s sida där du kan ladda ner appen gratis.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.