Nästa artikel
Ny gastrycksregulator från Truma
PRYLAR

Ny gastrycksregulator från Truma

Publicerad 11 mars 2019 (uppdaterad 11 mars 2019)
Truma vidareutvecklar sina gastrycksregulatorer som blir mer användarvänliga, lättare, mer kompakta och får krockskydd så att gasolen kan användas under färd.

De nya vidareutvecklade gasregulatorerna, som finns tillgängliga under mars 2019, finns i två versioner. För dubbla flaskor finns Truma DuoControl CS medan den för en flaska heter Truma MonoControl CS. Båda versionerna finns för vertikal och horisontell montering.

Krashsensorn är integrerad och gör att det går att använda gasenheter som värmare eller kylskåp på ett säkert sätt även under färd. Sensorn stoppar omedelbart gastillförseln vid en olycka redan vid en kollisionshastighet om 15–20 km/h och är lätt att återställa om så skulle behövas. En sådan säkerhetsavstängning måste enligt det europeiska direktivet om värmesystem finnas på fordon där gasolanläggningen ska användas under färd.

Under mer normala förhållanden finns funktionen om automatisk omkoppling till den andra gasolflaskan när driftflaskan är tom. Det finns en tydlig funktion som visar vilken flaska som är driftflaskan samt om den är full eller tom.

Även regulatorn för en flaska, Truma MonoControl CS, har motsvarande funktioner.

Till de båda regulatorerna lanseras även ett nytt gasfilter med utvecklad reningsteknik.

Utöver de nya regulatorerna och gasfiltret finns sedan tidigare Truma LevelControl som mäter gasnivån i flaskor av stål eller aluminium med en diameter på 200 till 350 millimeter via ultraljud. Systemet beräknar och visar dessutom hur länge gasolen räcker. Nivåsensorn överför beräknade data till iNetBox och nivån går även att  läsa av på en smarttelefon eller surfplattan via Truma App. Systemet överrför informationen via Bluetooth i närområdet eller via sms för platsoberoende avläsning.

Kontrollera din gasolanläggning årligen!

I sammanhanget kan nämnas att det finns anledning att årligen utföra en kontroll på gasolanläggningen så att slangar och kopplingar inte läcker. Bilprovningarna är en av de aktörer som kan hjälpa till med detta. Även utan yttre skador ska slangarna bytas senast efter tio år, vid yrkesmässig användning efter åtta. Gör kontrollen innan gasolanläggningen startas efter en eventuell vinterförvaring!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.