SweTrack finns med batteritider upp till tio år

Nästa artikel
Ny högpresterande GPS-spårare
PRYLAR

Ny högpresterande GPS-spårare

Publicerad 18 november 2014 (uppdaterad 18 november 2014)

SweTrack finns med batteritider upp till tio år

SweTrack lanserar ytterligare en GPS-spårare riktad till fordonsägare med höga krav på batteritid, säkerhet och stabilitet.
SweTrack™ lanserades tidigare i år som ett varumärke för GPS-spårningsprodukter och nu kommer en helt ny serie, SweTrack™ Extreme.

Produktserien har tagits fram med fokus på energieffektivitet och redan i instegsmodellen erbjuds en batteritid på upp till tre år. Detta bidrar till att produkterna lanseras som en lösning för professionell fordonsspårning; under ledordet ”göm & glöm”. Tanken är att kunden ska genomgå en installation på ett fåtal minuter, varefter enheten placeras på önskat fordon och ”glöms bort” av användaren tills en nödsituation uppstår. Enheterna innehåller ett flertal intelligenta funktioner, såsom en sensor vilken automatiskt känner av ifall enheten monteras bort, varpå användaren varnas ögonblickligen.

Ett av företagets huvudsakliga mål har sedan starten varit att göra GPS-spårningstekniken mer tillgänglig för allmänheten där kunderna erbjuds en i princip underhållsfri lösning för att förhindra stöld av husbil, husvagn och andra fordon.

SweTrack™ Extreme finns i fyra utföranden, V5, V10, V15 och V20. Skillnaden mellan de olika modellerna finns i det inbyggda batteriets kapacitet som sträcker sig från 5000mAh i instegsmodellen ända upp till 20000mAh i toppmodellen V20. Med modell V20 kan användaren i teorin uppnå en batteritid på långt över 10 år vilket för många konsumenter innebär att enheten inte behöver monteras loss från fordonet förrän det byts ut. Enheterna lämpar sig även för fordon som står parkerade på ett och samma ställe under en längre tid, såsom husvagnar, släpkärror och husbilar då batteritiden gör det möjligt för den att befinna sig på samma plats utan ingrepp under lång tid. Samtliga modeller i Extreme-serien är vattentäta.

Produktserien SweTrack™ Extreme kommer till en början att säljas via företagets egen webbshop GPSHuset.se samt hos utvalda återförsäljare. Priserna startar på 2690 kronor för den enklaste modellen och går upp till 4850 kronor för den med längst batteritid.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.