Bild
Nästa artikel
Ny hoprullbar TV kan förändra inredningen i husbilar

Ny hoprullbar TV kan förändra inredningen i husbilar

PRYLAR

Kommer LG:s nya teknik med en ihoprullbar TV-skärm att förändra inredningen i fritidsfordon? Så kan det bli efter det att de premiärvisat en 65 tums TV som knappt tar någon plats.

Det har förvisso legat i luften ett tag och på experimentstadiet har digitalt papper visats upp men nu finns en hoprullbar TV i verkligheten.

När det gäller husbilar och husvagnar har det provats med skärmar som med mekanik kan fällas ner i olika förvaringsutrymmen men vanligtvis gäller väggfäste, något som i en inredningstrång miljö stjäl viktig förvaringsplats. Nu har TV:n bli en liten låda ur vilken man kan rulla upp skärmen vid behov och man behöver inte längre reservera plats för en TV.

Det är LG som visat upp nästa generation av TV-apparater på teknikmässan CES 2019 (Consumer Electronics Show i Las Vegas). Tekniken har döpts till LG Signature OLED TV W, där "W" står för Wallpaper TV och den specifika modellen LG Signature OLED TV R.

LG Signature erbjuder tre olika visningsalternativ, Full View, Line View och Zero View, vilket ger möjlighet att använda TV:n på sätt som var omöjligt innan den nya OLED-tekniken. Användaren kan kontrollera TV:n med sin röst för att styra Amazon Alexa, ett AI-system. En annan nyhet är stöd för Apple AirPlay 2 och HomeKit. Med AirPlay 2 kan användare enkelt spela upp video från iTunes och andra video-appar, musik och foton direkt från sina Apple-enheter till deras LG Signature OLED TV R. Med Apple HomeKit kan användare styra LG:s TV:n med Home-appen eller genom att fråga Siri.

Line View gör att LG Signature OLED TV R bara delvis rullas upp för funktioner som inte kräver hela TV-skärmen. I Line View kan användarna välja bland funktioner som Clock, Frame, Mood, Music och Home Dashboard. I Clock-läge visas både tid och väder och i Frame-läget går det att njuta av familjefotografier som kan delas direkt från en smartphone. Mood-läget ger en ambient atmosfär i rummet för att skapa en harmonisk omgivning.

I Zero View är hela 65-tummaren ihoprullad i basen. Trots det går det ändå att njuta av musik och annat ljudinnehåll från ett 4.2-ljudsystem på 100W med Dolby Atmos.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.