Bild
Nästa artikel

Ny solpanel får världspremiär

PRYLAR

Solpanelerna blir allt tåligare och effektivare och gör husbilarna alltmer platsoberoende. På den pågående båtmässan i Göteborg har en ny tuffare typ världspremiär och för att visa detta låter de publiken gå på panelerna.

Företaget Sunbeam har lagt ut två Tough-solpaneler i deras nya modellserie på golvet på Båtmässan i Göteborg. De hoppas på att kanske 20000-30000 besökare ska ha gått på dem när mässan är över. Som namnet antyder är ovansidan tuffare än vad som tidigare setts i solpanelsbranschen.

Tidigare har en tunn och lätt panel inneburit att man väljer en kortare livslängd oavsett fabrikat men Sunbeam hävdar att livslängden för dessa tunna flexibla paneler håller vad man kan förvänta sig hos en tjock glaspanel. Det nya ytmaterialet sägs dessutom ha 1-2% bättre transparens jämfört med glas vilket hjälper upp prestandan. Ytskiktet sägs även vara mer reptåligt jämfört med tidigare vilket också bidrar till en längre livslängd. Materialet i sig är smutsavvisande så regn eller en avspolning håller solpanelen ren.

Insidan på Sunbeamsystemen är fortfarande densamma som setts på tidigare års modeller. Det innebär marknadens minsta och lättaste paneler och Sunbeam hävdar att ingen kommer i närheten av exempelvis 50W på 535x545mm.

Importörens hemsida hittar du här.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.