Bild
Nästa artikel
Ny typ av nivåklotsar

Ny typ av nivåklotsar

PRYLAR

Ett tyskt företag har utvecklat en ny typ av "nivåklotsar" som är platta och pumpas upp till lämplig höjd och som max 14 centimeter.

På Retro-Classic-mässan i Stuttgart visas just nu en ny version av en luftkudde kallad flat-jack®camper plus som med hjälp av luft lyfter ett hjul så att en husbil kommer i våg. Kudden har flera kamrar vilket gör att den lägger sig jämt runt hjulet. Maximalt lufttryck för den nya versionen är 1,5 bar.

Tidigare versioner har kunnat lyfta max sex centimeter men den nya lyfter drygt dubbelt så mycket. Är marken extra ojämn går det även att lägga två nivåhöjare på varandra. Fördelen är att det är betydligt enklare att ställa hjulet på den platta kudden och först när flat-jack®camper plus ligger under hjulet fylls den med luft.

Luften kan fyllas på både med en 12 voltskompressor, vilket tar ungefär halvannan minut till maximal lyfthöjd, och en fotpump men alla enheter köps separat. Priset för flat-jack®camper plus är i Tyskland 109 euro vilket innebär ungefär 1000 kronor.

Systemet togs ursprungligen fram för bilar som står parkerade under lång tid för att undvika skador på däck, dessa kan bli platta där däcket vilar mot marken under en längre period som en vinterförvaring vilket kan skapa obalans och vibrationer vid färd.

I dagsläget finns ingen återförsäljare i Sverige men produkten kan du se på deras hemsida (engelska och tyska).
Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.