Nästa artikel
Nya Garmin Camper 785 kombinerar färdkamera med navigator
PRYLAR

Nya Garmin Camper 785 kombinerar färdkamera med navigator

Publicerad 25 juni 2019
Garmin lanserade idag satellitnavigatorn Camper 785 med GPS och färdkamera. Den har en högupplöst 7-tums display och den inbyggda kameran spelar automatiskt in resan. Den har även avancerade funktioner för förarassistans, inklusive varningar när fordonet är på väg att lämna körbanan och varningar för kollisioner framifrån.

– Genom att introducera en inbyggd färdkamera till Camper 785 får våra husvagns- och husbilsresenärer en av våra mest eftertraktade funktioner, säger Dan Bartel, försäljningschef på Garmins International. Föraren kan luta sig tillbaka och dra nytta av en husbilsanpassad databas nedladdade till Camper 785 för att enkelt kunna utforska nya destinationer, medan den inbyggda färdkameran automatiskt spelar in och sparar videos över eventuella incidenter längs resan.

Camper 785 går att förbereda inför en planerad rutt genom att spara bilens storlek och vikt och då tar navigatorn hänsyn till viktgränser eller branta stigningar. Camper 785 ger dig även tillgång till intressanta platser (POI), specifika för husbilsägaren, genom integration av ACSITM, CampercontactTM och Trailer's PARKTM. För att hitta den bästa uppställningsplatsen kan registren filtreras med personliga preferenser som till exempel el-anslutning eller dusch. Dessutom använder Camper 785 omfattande road-trip-funktioner med TripAdvisor med resenärers omdömen och miljontals POI via Foursquare. Satellitnavigeringen erbjuder en detaljerad kartläggning över Europa och inkluderar kartuppdateringar för dig som reser på landsvägar så att du kan hålla dig uppdaterade med senast tillgängliga kartdata. Garmin Digital Traffic finns också tillgänglig direkt från boxen med den inkluderade kabeln för trafikmottagning. 

Camper 785 ser även till att du är uppkopplad under resan. Genom att ladda ner appen Garmin Drive blir det enkelt att använda till exempel uppdateringar av trafikläget eller avancerade väderprognoser direkt på Camper 785:s navigationsskärm. När den är parkopplad med en kompatibel smartphone kan du hålla händerna på ratten och dra fördel av smarta funktioner som handsfree-samtal, smarta aviseringareller röstaktiverad navigering. Inbyggd Wi-Fi-anslutning ger tillgång till kart- och programuppdateringar utan att du behöver ansluta navigatorn till en dator.

Den medföljande magnetfästet gör det enkelt att fästa, justera och ta bort Camper 785. En video-port gör det även möjligt för tredjeparts trådlös kameraanvändning. Camper 785 är kompatibel med Garmin BC™ 35 trådlös backkamera för att hjälpa dig att upptäcka hinder som är svåra att se bakom husvagnen.

Garmin Camper 785 beräknas finnas tillgänglig i juli till ett rekommenderat cirkapris på 5 899 kronor För mer information, besök www.garmin.com.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.