Bild
Nästa artikel
Nya lätta kikare från Steiner

Nya lätta kikare från Steiner

PRYLAR

Tyska Steiner har lanserat två nya kikarserier, Ranger Xtreme & SkyHawk 3.0, båda ovanligt lätta en gjorda för riktigt tuffa tag. Nu finns 9 nya modeller tillgängliga för alla naturälskare.

För dig som utnyttjar du ditt mobila boende för att uppleva djurlivet har det kommit nya lätta och stryktåliga kikare från Steiner. Det är totalt 9 modeller i två serier.

Ranger Xtreme är den tuffaste serien som har en ljustransmission på 92%, de är tillverkade i Makrolon® som är ett stöttåligt material, okänsligt för temperaturförändringar till skillnad från aluminium eller plast, som annars är vanliga material i kikare. Makrolon® har också fördelen av att vara extremt lätt. Kikarna är nitrogengasfyllda vilket skyddar mot fukt och kondens i kikarna. Vidare har modellerna extra stor fokuseringsratt vilket möjliggör fokusering också med handskar på. Serien har redan blivit bäst i ett antal tester, och fått omdömet mycket prisvärda. Prisnåvåerna ligger mellan 5 900 kronor och 8 500.

Steiners andra serie är SkyHawk som tagits fram för fågelskådning. Modellserien finns i fem varianter med priser mellan 2 600 kronor och 5 300.

Vi kommer senare med en egen bedömning av Steiner Ranger Xtreme 8x42 både i tidningen och här på webben.
Taggar: Prylar, Fricamping

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.