Bild
Nästa artikel
PRO25S, en proffsig laddare från CTEK

PRO25S, en proffsig laddare från CTEK

PRYLAR

Är det värt att köpa en proffsig batteriladdare? Det kan det absolut vara och CTEK anses dessutom av många att vara marknadsledande inom sin genre. PRO25S heter deras modell som klarar de flesta utmaningar.

Utan batteri står man sig slätt i en modern husbil eller husvagn och med CTEK:s proffsmodell klarar man av de problem som kan uppstå. Enligt en undersökning som CTEK låtit utföra är vart tredje batteri inte rätt skött. Det finns en hel rad billigare modeller som även de är utmärkta men speciellt om batteriet blir djupt urladdat, något som man helst bör undvika då det påverkar batteriets framtida funktion på ett negativt sätt, har en proffsladdare klara fördelar.

Batterier kräver att laddströmmen inte överstiger vissa värden och felaktig laddning kan ge flera problem. I synnerhet om batteriet blir tomt inleds kemiska processer som förkortar livslängd och minskar effekten och i takt med att batterier blir dyrare är det inte helt oväsentligt att hålla det i gott skick för att få ut så lång livslängd som möjligt. Vanliga batteriladdare av pulstyp klarar att underhållsladda men inte att återställa batterier till det skick som en proffsladdare kan. Så visst har det betydelse vilka funktioner batteriladdaren erbjuder, alla batteriladdare är inte lika duktiga. 

PRO25S är en innovativ, mångsidig och högeffektiv 25A batteriladdare och kraftkälla som utöver att den används av verkstäder i professionell användning är utmärkt för moderna fritidsfordon. Den kombinerar effekt och avancerad teknik med säkerhet och mångsidighet till alla 12V-fordonsbatterier inklusive litium (LiFePO4).

Den helautomatiska laddaren har avancerade tekniska lösningar som säkerställer en säker och snabb laddning som exakt motsvarar behoven hos det individuella batteriet. Det kan nämnas att den har en inbyggd temperaturgivare för att uppnå maximal laddnivå eftersom den laddning som batteriet inte kan ta emot omvandlas till värme som i sin tur skadar batteriet. Ändå har den enkla inställningar bland annat ett recond-program för blybatterier som återställer batteriets kapacitet samt supply-läget som förser batteriet med konstant spänning under diagnostik och felsökning.


Som övriga CTEK-laddare är den helt elektroniksäker och är säker för batteriet och fordonselektroniken samt IP44-klassad för utomhusbruk. Helautomatisk och enkel att använda, gnistfri och felkopplingssäker. Den kan användas till "vanliga" blybatterier från 40 Ah till 500 Ah och till Litium från 30 Ah till 450 Ah.

Bland andra säljer Kama Fritid PRO25S där den kostar 3 895 kronor.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.