Nästa artikel
Promillegrillen, världens första grill med alkolås
PRYLAR

Promillegrillen, världens första grill med alkolås

Publicerad 17 juni 2017 (uppdaterad 17 juni 2017)
Vad går upp mot välgrillat högklassigt kött? Jo, välgrillat högklassigt kött tillagat av en nykter kock! IQ undersökte svenska folkets vanor och fann att grill och alkohol ofta används samtidigt. Missa absolut inte filmen och vi har även lagt in länken till försäljningsstället!

Welsh Lamb producerar högklassigt kött och vill absolut inte att deras ansträngningar ska ruineras av en onykter kock. Kort sagt: ett kött som man bör behandla med respekt. Vad kan då passa bättre än att saluföra en grill som sätter stopp för sådant onyktert tillagande? Kolla in deras film som förklarar hur det hela fungerar!

När organisationen IQ lät göra en undersökning bland svenska folket kring alkoholvanor under sommaren var mönstret tydligt; grill och alkohol hör samman. 3 av 10 dricker mer alkohol när de grillar jämfört med när de lagar mat på andra sätt. Dessutom anger 3 av 10 att de dricker alkohol oftare under grillsäsongen. Det är främst männen som korkar upp.

36 procent av männen dricker alltid eller nästan alltid alkohol när de grillar. Och med några starköl innanför västen, kanske även en grogg eller två, så händer det som inte får hända – köttet blir respektlöst behandlat.

För att hjälpa svenskarna att säkerställa ett kvalitativt grillande har Welsh Lamb tagit fram Promillegrillen, en högklassig grill specialutrustad med alkolås. För att starta Promillegrillen måste användaren passera nykterhetstestet, genom att blåsa i mätaren. Ger mätaren inget utslag startar grillen. Med jämna mellanrum kräver grillen sedan att användaren blåser i mätaren igen. På så sätt skapas de bästa förutsättningarna för ett walesiskt lammkött grillat till perfektion.

Grillen finns till salu här och ger dig tillfälle att inhandla en unik produkt som finns på specialerbjudande till den 30 juni.

Welsh Lamb hard skyddat namn som exempelvis parmaskinka och champagne och här hittar du deras hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.