Bild
Nästa artikel
Den ser inte mycket ut för världen men är en fantastisk komforthöjare.
Den ser inte mycket ut för världen men är en fantastisk komforthöjare.

Spara ryggen med en sittdyna

PRYLAR

Får du ont i ryggen när du sitter och kör långt i din husbil? Gör som många yrkesförare, komplettera med en luftfylld tryckavlastande sittdyna.

Ett utbrett problem bland yrkesförare är att kroppen tar stryk av att sitta stilla hela dagarna men det gäller även andra som tillbringar mycket tid i fordon. Med en tryckavlastande sittdyna blir förarens sittställning bättre och sittbensknölarna slipper själva bära upp kroppstyngden. Dessutom reducerar dynan vibrationer och stötar.

Tekniken bakom de uppblåsbara sittdynorna kallas Dry Floatation och är densamma som används inom hälso- och sjukvården i bland annat rullstolar. Företaget Airhawk som funnits länge på marknaden har patenterat lösningen som kan liknas vid de tryckutjämnande egenskaperna som vatten har. Dynan är uppbyggd av ett antal celler och med hjälp av smala kanaler fördelas luften, och på så sätt trycket, över hela sittdynan. För föraren innebär det att sittbensknölarna och ryggslutet blir avlastade.

Hans Björklund är produktchef på KGK som marknadsför Airhawk i Sverige.

–Vi har låtit närmare 4 500 maskin- och yrkesförare testa sittdynan under en månads tid och 98% var så nöjda att de köpte den efteråt. 

Dynan är tillverkad av allergitestad polyurethan och har ett tvättbart överdrag.

Här hittar du återförsäljare för Airhawk sittdynor.
Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.