Bild
Nästa artikel
Stoppa branden snabbt

Stoppa branden snabbt

PRYLAR

Bränder har tyvärr blivit ett problem i husbilar. Nu finns en enkel och effektiv brandsläckare från BlazeCut som stoppar bränder i motorrum och elektronikskåp.

Motorutrymmen och elektriska installationer är kritiska platser med hög brandrisk och dåliga möjligheter till släckning. Dessutom är de  vanligt förekommande och svårt att upptäcka innan det är för sent. BlazeCut T-system är ett kostnadseffektivt automatiskt brandsläckningssystem som skapar en chans att stoppa eller bromsa brandutvecklingen mycket tidigt i förloppet. Med enkel installation och utan underhåll är det en perfekt första försvarslinje. En enkel försäkring som är redo dygnet runt, året runt.

Systemet  består av en värmekänslig plastslang. Vid en brandutveckling kommer temperaturen stiga mycket snabbt. När en kritisk punkt nås smälter slangen där temperaturen är som högst, och släckmedlet som är komprimerat i slangen frigörs på eldhärden. Till skillnad från andra liknande släcksystem har slangen både funktionen som branddetektor och som förvaring av släckmedel.  Med andra ord krävs ingen ytterligare utrymmeskrävande förvaringsbehållare.  

BlazeCut-systemet använder gasen HFC-236fa som släckmedel som är extremt effektivt samtidigt som den är säker. Gasen lämnar inga spår efter sig och är heller inte korrosiv som t ex pulvret i pulversläckare. BlazeCut uppfyller brandklass A (fibrösa material t ex trä), B (vätskor och plaster t ex bensin) och C (gaser t e x gasol) samt brand i elektronik. Brandsläckarna är speciellt anpassade för motorutrymmen upp till 1m³. Finns även i variant för elektronikskåp.   

Systemet är försett med tryckindikator, och kan även förses med tillbehören tryckkontakt som kan kopplas för att t ex bryta strömmen, samt ljus- och ljudvarning.

BlazeCut hittar du här där den kostar från 2 250 kronor.
Taggar: Prylar

Kommentarer

#1
bengan
2016-03-08 08:56

Den borde monteras bakom kylen på bla Kabe husvagnar. Efter en rejäl tavla/groda av en firma utanför Hässleholm upptäckte vi hur mycket som lätt, mycket lätt kan ta eld just bakom kylen på en nyare Kabe husvagn. Det finns skumgummi, cellplast, kartong, silvertejp etc och helt öppet för lågor. Står i installations anvisningen att inget brännbart får finnas i utrymmet bakom kylen, garantin gäller inte på kylen.
Sen är gasol och ventilation i vår Kabe från -14 enl dokument som följer med vagnen godkänt enl SÄFIS 2001:2. Det regelverket är upphävt 2009.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.