Bild
Nästa artikel
Svävande oskakad öl dyr men kall

Svävande oskakad öl dyr men kall

PRYLAR

Att vandra och sedan sätta sig ner och öppna en kall oskakad öl har haft sina problem men nu lanserar Arboga bryggeri världens första ölryggsäck som har både kylfack och anti-skakteknik.

Lagom till friluftssäsongen lanserar Arboga bryggeri, i samarbete med den amerikanska tech-startupen Lightning Packs skapare av HoverGlide packsTM, världens första ölryggsäck med anti-skakteknik. Med hjälp av en ny revolutionerade stabiliseringsfunktion, testad av den amerikanska armén, svävar ryggsäcken i luften. Den håller inte bara ölen kall och oskakad, den minskar även belastningen på rygg och nacke med upp till 86 procent.

Undersökningar visar att intresset att ge sig ut i naturen både ökat och kommer att fortsätta öka under en överskådlig framtid. För många friluftsentusiaster är rätt ryggsäck ett viktigt hjälpmedel eftersom den skonar ryggen under långa promenader. Men det är även många som uppskattar en kall öl efter vandringen för att nå själslig ro ute i naturen.

– Friluftskulturen växer mer nu än någonsin och för oss på Arboga ser vi välförtjänta ölupplevelser som en viktig del av den kulturen. Eftersom vi själva upplevt besväret med utrustning som inte håller måttet ville vi utveckla en lösning som möjliggör att man inte bara skonar ryggen under promenaden utan även gör det möjligt att avnjuta en kall och oskakad öl. Så vi tog fram en ryggsäck skräddarsydd för att göra just allt det, säger Marcus Friari, Brand Manager Swedish Brands på Galatea.

Tekniken bygger på elastiska band som fördelar vikten jämt på kroppen när man går. Det skapar en visuell upplevelse av att ryggsäcken svävar orörligt i luften. Systemet skonar inte bara vandrares ryggar. Den håller även drycken oskakad hela vägen till lägerelden.


– Vi blev så glada när vi hittade den här lösningen på ett problem som gäckat oss vandrare i decennier. Det känns jättekul att få samarbeta med Lightning Packs för att skapa en ny produkt som både är praktisk och rolig. Arboga Beer Pack skonar inte bara ryggen på den som vistas i naturen. Den skapar även ett litet extra incitament att ge sig ut, koppla av och njuta av stunden när den kan förgyllas med en kall öl som inte skummar över, säger Marcus Friari, Brand Manager Swedish Brands på Galatea.

Det finns flats för sex stycken halvlitersöl i ryggsäckens kylande del och klarar man sig med sommarljummen öl får man med sig totalt 30 liter. De håller sig dessutom torra då materialet ryggsäcken är gjord av är vattenresistent.

Arbogas ölryggsäck tillverkas i en begränsad upplaga och går att beställa på www.arbogabeerpack.se. 6 995 kronor plus frakt får man punga ut med för att hålla ölen kall under vandringen.

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.