Nästa artikel
Tändare utan gas
PRYLAR

Tändare utan gas

Publicerad 25 februari 2017 (uppdaterad 25 februari 2017)
Smarta Saker börjar sälja en tändare, ArcLighter, som fungerar med en helt ny teknik utan gas. Tändaren påstås vara den första någonsin med denna plasmateknik och laddas upp via USB.
Den här uppladdningsbara braständaren tänder med hjälp av elektricitet istället för gas. Tändaren har en patentsökt teknik som fungerar med hjäp av en elektrisk ljusbåge (plasma) mellan två keramiska plattor i toppen av tändaren vilket snabbt och enkelt tänder ljus, brasor och mycket annat.

Tändaren aktiveras med en bakgrundsbelyst knapp vilket startar den elektroniska ljusbågen som snabbt tänder ljuset eller brännaren på gasspisen.

Det finns en säkerhetslåsning och tändaren varnar då genom att en LED-lampa blinkar rött tre gånger för att indikera att den är låst. Upplåsningen är också enkel och indikeras med vit blinkning. Det finns även en mekanisk säkerhetslåsning som döljer toppen av tändaren.

Tändaren laddas i USB uttag med den medföljande Micro USB kabeln och är fulladdad på 1-2 timmar. Batteriet räcker sedan till 90 tändtillfällen baserat på 8 sekunders tändning per tillfälle.

Tändaren hittar du här där den kostar 395 kronor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.