Nästa artikel
Teleco Group lanserar ny tystare AC
2022

Teleco Group lanserar ny tystare AC

Publicerad 7 juli 2021 (uppdaterad 7 juli 2021)
Tyst, miljövänlig, tunn och teknikstinn. Så beskriver italienska Teleco sin senaste aircondition avsedd för mellanstora till större husbilar.

Utvecklingen har tagit halvtannat år och enligt Teleco har motsvarande prestanda inte funnits tidigare. Silent Plus 8100H ersätter de tidigare modellerna Silent 8400H samt 7400H och har proppats full med högteknologi. Måtten är mer kompakta och modellen har bättre luftflödeskontroll.

Själva kylenheten drivs med R32-gas vilken ska minska AC:ns miljöpåverkan med över 70 procent jämfört med tidigare använda gastyper.

– En av de mest uppenbara förändringarna är den moderna insidesenheten. Den har nu en ultraplatt diffusor med en avsmalnande profil på båda sidor, integrerad belysning och en talande skärm, säger Raul Fabbri, en av de två grundarna av Teleco och Telair. Vi har även gjort andra förbättringar. Till exempel ökar den nya optimerade diffusorn ventilationseffekten utan att höja ljudnivån. Så luftflödet är nu imponerande 450 m3 / timme.

Den nya diffusorn är betydligt mer kompakt än de tidigare som Teleco använt. De nya måtten är 45 x 45 centimeter och jämfört med föregångarens 51 x 52,5 får den lättare plats utan att påverka dörrar och luckor. Detta i kombination med att den bara bygger 4,2 ceentimeter nedåt, jämfört med föregångarens 6,2, gör den mer lättinstallerad. Används den som värmepump kan den värma vid yttertemperaturer från 4 °C.

Dessutom är den nya diffusorn lätt att rengöra genom att filtret går att rengöra mycket snabbt. Därutöver finns en ventilationsfunktion om man bara vill låta rumstempererad luft cirkulera. Fjärrkontrollen har fått en större skärm och två ”snabbknappar” för att välja kyl- eller uppvärmningsfunktion. Belysningen kan också styras bättre så att man kan ha nattbelysning utan att störa.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.