Nästa artikel
Truma lanserar nytt iNet X
2022

Truma lanserar nytt iNet X

Publicerad 31 augusti 2021 (uppdaterad 1 september 2021)
Truma lanserar en ny generation av iNet. Den nya versionen går även att styra via en app och fler aktörer ska kunna använda sig av systemet.
Truma vidareutvecklar sitt iNet-system vilket gör det lättare att kontrollera fritidsfordonets funktioner. Med början tidigt under 2022 kan det forstättningsvis kontrolleras via en app oavsett var den som styr systemet befinner sig och andra tillverkare kommer att kunna koppla in sig i plattformen. För närvarande är basversionen klar och den kan sedan uppdateras med nya funktioner. System består av iNet X Panel och Truma iNet X App och manöverenheten kan väljas i två utföranden. iNet X Panel är tillval men styrenheten iNet X Pro byggs in i själva fordonet. Panelen kan även styras av Truma iNet X App.

På presskonferensen fick vi information om framtida nya funktioner. Som exempel på sådana nämndes säkerhetsfunktioner, vägbeskrivningar, ställplats- och restaurangförslag.

iNet används redan av många fordonstillverkare och i år tillkommer  Weinsberg, Trigano i Roller Team Model Zefiro och CI Model Magis samt vissa Carthagomodeller. 

– Under vår 72-åriga historia har vi kontinuerligt arbetat för att utveckla bättre camping. Vi använder nu digitalisering, intelligent hårdvara och programvara i en öppen systemarkitektur. De tre delmålen, "börja smart. vara smart. stay smart", är vår version av den uppkopplade resan, som realiseras med tillhörande kundfokus, nya tjänster, funktioner och reseupplevelser, förklarar Trumas ägare och VD Alexander Wottrich.

Truma iNet X:s viktigaste funktioner är:

· Apparater och tjänster från olika tillverkare kan enkelt styras via ett centralt operativsystem.

· Uppdateringar gör att Truma kan integrera framtida produkter och funktioner samt att alltid hålla systemet aktuellt.

· Regelbunden vidareutveckling säkerställer en kontinuerligt hög kvalitetsnivå och snabb hjälp tack vare detaljerad felvisning och kundservice.

· Intuitiv pekskärmspanel och gratis app som från mitten av 2022 även kan styras när du är ute och reser.

– Den innovativa iNet X -plattformen kan uppdateras och är öppen för nya enheter. Programuppdateringar kan köras av användare själva och systemet kan utökas på ett modulärt sätt av en återförsäljare. Detta säkerställer att iNet X-systemet alltid är uppdaterat och campare kan dra nytta av all vidare utveckling, tjänster och framtida premiumpaket - och de är alltid ett steg eller till och med en kilometer framåt, förklarar Mario Lohe som är utvecklingschef.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.