Bild
Nästa artikel

1 juli blir det trädgårdsfest runt om i landet

EVENEMANG

Gillar du häftiga trädgårdar har du en chans den 1 juli då evenemanget Tusen trädgårdar går av stapeln. 800 trädgårdar från Jokkmokk i norr till Trelleborg visas upp!

Den 1 juli är det dags för Tusen trädgårdar, årets största trädgårdsvisning i Sverige. Det unika med Tusen Trädgårdar är att alla får vara med, inte bara privata trädgårdar utan också stadsodlingar, koloniområden, gemensamhetsodlingar, parker, ja till och med balkonger finns att besöka den här dagen. Syftet med arrangemanget är bland annat att visa på den mångfald av trädgårdar och odlare som finns i Sverige och ge trädgårdsälskare tillfälle att få träffa varandra.

I år är det femte gången som Tusen Trädgårdar arrangeras. Första gången var 2010 och därefter har det genomförts vartannat år. Arrangemanget har vuxit för varje år. Över 800 adresser har i år anmält sig på Trädgårdsrikets hemsida och med alla enskilda kolonilotter inräknade så är det långt över 1000 trädgårdar representerade över hela landet. 

Det blir en unik dag där allmänheten har möjlighet att besöka en mängd ”gröna rum”, från Jokkmokk i norr till Trelleborg i söder, från Strömstad i väst till Norrfjärden norr om Piteå i öster, under en och samma dag. Ett trädgårdsmingel som trädgårdsentusiaster inte gärna vill missa. 

På www.tradgardsriket.se kan man ta del av samtliga trädgårdar och planera sin personliga trädgårdsrunda. Alla trädgårdar skyltar med vimplar.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.