Bild
Nästa artikel
40-talsfest på Fredriksdal museer och trädgårdar i augusti

40-talsfest på Fredriksdal museer och trädgårdar i augusti

SKÅNE

Helgen 17–18 augusti vrider Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg tillbaka klockan. Under två dagar förvandlas en del av området till ett autentiskt 40-talssamhälle.

På plats kommer det att finnas gamla militärjeepar och lastbilar från 40-talet och på gatorna kommer historieåterskapande grupper iklä sig rollerna som amerikanska och brittiska soldater. Det blir också föredrag och livemusik med toner från förr.

– Det är inte ofta man får chansen att uppleva något så spännande som det här. Under två dagar förvandlas Fredriksdal museer och trädgårdar till ett paradis för alla som älskar eller är nyfikna på 40-talet. Intresset är stort och i år tror jag vi kommer att slå tidigare besöksrekord. Det här är ett arrangemang för hela familjen, säger Ricky Wrentner som är ansvarig för 40-talshelgen på Fredriksdal museer och trädgårdar.

Som besökare kan man promenera omkring på kullerstensgatorna och njuta av en tidsresa och låta 40-talet ta över för ett par timmar medan 2019 snurrar på utanför områdets gröna häckar. Under helgen kommer tidstrogna fordon att stå parkerade på den stora gräsmattan i Fredriksdals stadskvarter. Här kommer man att hitta jeepar och lastbilar som användes under kriget för att hålla Europa säkert, autentiska fälttält kommer att resas och besökare kan också spana på gamla vapen så som kulsprutor och luftvärnskanoner. Utställningsobjekten varvas med föredrag och det anordnas även med livemusik och dans i det gamla båthuset. 

40-talshelg arrangeras 17–18 augusti på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg. Under lördagen har området öppet från klockan 10.00 till 18.00 och söndagen stänger från klockan 10.00 till 17.00. Ordinarie entréavgifter gäller.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.