Bild
Nästa artikel

Advent i Falu Gruva

DALARNA

En av de mer unika Luciaarrangemangen hålls i världsarvet Falu Gruva tisdagen den 13 december. Förhandsbokning krävs till det begränsade antalet platser. Helgen innan är det julmarknad.

Det är en mycket speciell upplevelse att se Lucia skrida fram genom uråldriga gruvgångarna och framföra de mest kända Luciasångerna! Det är elever från Musikkonservatoriet som ger två Luciakonserter i gruvan, den första turen går kl 17.00 och den andra turen går 18.30.

Pris: 295 kr för vuxna och 150 kr för barn (barn ska vara minst 3 år gamla för att få följa med ner i gruvan). Bokas via telefon eller hemsidan, 023-782030 eller här. Falu Gruva påpekar att vägen ner och upp ur gruvan enbart går via trappor men hälsar alla trappvandrare varmt välkomna till denna unika upplevelse!

Vill du istället uppleva en gammaldags julmarknad i den speciella miljön ska du bege dig till Falun söndagen den 4 december då marknaden är öppen klockan 10–17. Då kröns även årets Lucia som förstås uppträder den 13 december.

Här utlovas allt som hör en gammaldags julmarknad till. Hantverkare som säljer genuint hantverk, lokalt producerad mat, julkransar, brända mandlar och annat julgott. Gruvtomtarna tar emot barnens önskelistor, du kan åka häst och vagn och i gruvan är det guidade julvisningar. Sångkören Anna AF Falu Gruva sjunger stämningsfulla julsånger under dagen. De guidade julturerna i gruvan bör förbokas här.

Du som vill ha något gott i magen kan äta kryddiga korvar, kolbullar, soppa och mycket mer eller köpa fika med pepparkakor och hembakat bröd samt varm glögg på gruvområdet. Du hittar även ett flertal butiker, caféer, hantverkare och en restaurang.


Entré 20 kr (gratis för barn upp till 15 år) och avgiften för parkering på gruvområdet är 20 kronor. Det finns dock gratis parkering finns bland annat vid Tiskenparkeringen, Kulturhuset och Nybroparkeringen, alla inom 10-15 minuters promenad från gruvan. Promenerar du via stadsdelen Elsborg och Berghauptmansgatan så kommer du att få ytterligare en upplevelse när du går på den av marcchaller stämningsfullt upplysta vägen!

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.