Bild
Nästa artikel
Simon Ljungman, artistkonsult Peter Jägerhult, Birgitta Westergren Lenken och Per Fritzell.
Simon Ljungman, artistkonsult Peter Jägerhult, Birgitta Westergren Lenken och Per Fritzell.

Alingsås firar stort när de jubilerar

VÄSTERGÖTLAND

Helgen efter Elmia-mässan förvandlas Alingsås till en stor festplats när staden firar hela 400 år. Det kommer att bli ett storslaget firande under jubileumshelgen den 20-22 september som kanske många vill kombinera med mässbesöket!

Om drygt tre månader förvandlas Alingsås till en stor festplats när staden firar sitt jubileum den 20-22 september. Temaparker, invigning av nya platser, Kom Loss-mässa och 400 minuters underhållning med musik, sång, historia och humor utlovas och nu har nedräkningen börjat.

– Det blir en späckad helg där vi hoppas att det ska finnas något för alla, säger Kristina Grapenholm, ordförande i den politiska styrgruppen för jubileet. 

Firandet av Alingsås 400-årsjubileum smygstartade redan den 21 september förra året, exakt ett år innan den stora jubileumsdagen, och sedan dess har en rad olika önskeprojekt anordnats den 21:a varje månad.

Den stora jubileumshelgen inleds redan den 20 september med Kom Loss-mässa. Den 21 september väntas ett gediget program med något för alla. Vid lunchtid bjuds det på jazzkonsert på Stora torget för att sedan när klockan slår 16:19, med koppling till att Alingsås fick sina stadsrättigheter år 1619, påbörja 400 minuters underhållning. Då väntar en storslagen show i två akter när lokalt kända namn blandas med nationella artister. Musik ska blandas med humor och historia, och publiken kommer att bjudas på en del överraskningar i form av artistkonstellationer som aldrig tidigare uppträtt tillsammans. Allt under ledning av konferencier Simon Ljungman, som också har med sig sitt band Simon med vänner.

I Nolhaga park blir det en mindre scen för barnen där underhållningen också ingår i de 400 minuterna. Jecko & Jessie blir där lördagens huvudnummer.


– Vi hoppas att såväl gammal som ung kommer att få en häpnadsväckande upplevelse som de kan minnas i lång tid framöver, säger projektledare Birgitta Westergren Lenken, som avslöjar att det presenteras fler artister senare i sommar.

Men redan nu är det klart att alingsåsaren Moa Lignell är en av alla artister som kommer att uppträda. Bland de övriga finns namn som Christer Sjögren, Mariette, Jakob Karlberg, Klara Hellgren, Amanda Andréas, Ebbot Lundberg, Moto Boy och Per Fritzell. Den sistnämnda ser fram emot att återigen stå på en scen i Alingsås.

– Det är väldigt fint här i Alingsås och jag har varit här tidigare och uppträtt. Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka i september, säger Per Fritzell.

Det kommer att finnas 1200 sittplatser framför scenen på Stora torget. Biljetterna som är gratis kommer att släppas den 21 augusti klockan 16.19. Utöver sittplatserna kommer finnas ståplatser runt hela torget.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.