Bild
Nästa artikel
Antikmarknad i Wadköping

Antikmarknad i Wadköping

NÄRKE

Söndag 5 maj är det Antik- och kuriosamarknad i Wadköping. Då kan du fynda bland allmogeföremål, glas och porslin eller få ditt föremål värderat av Peter Pluntky. Nerikes fordonshistoriker visar sina fina veteranbilar och Varieté Vagant bjuder på jonglering, musik och magi.

Att besöka en antikmarknad är en resa i tiden, föremål som du minns från barndomen men inte sett på åratal dyker upp på borden och minner om dofter och händelser du trodde du glömt. Visst kan man beskriva en det så? Redan i maj 1999 arrangerades den första Antik- och kuriosamarknaden i Wadköping och sedan dess har man kunnat hitta allmogeföremål, porslin, burkar och mycket mer på denna välbesökta marknad med försäljare från hela Mellansverige. 

Peter Pluntky som är känd från SVT, antikexpert och självutnämd legitimerad lekare, bjuder in till föreläsning och föremålsvärdering i Teaterladan. Det blir föreläsning om leksaker och tekniska föremål och du kan få ditt föremål värderat om du lyckas lägga beslag på någon av de 30 biljetter som kommer att delas ut.

För dig som även vill ha lite scenunderhållning dyker varietédirektören Hanna Vagant upp i Wadköping med sina två artister, fakiren Caligari och musikanten Jon Halvar. Varieté Vagant är ett kringresande sällskap som uppträder runt om i hela Sverige. Där de dyker upp bjuds det på livsfarlig jonglering, massor av musik och magi som blandas med publikens skratt och applåder lovar de i sitt pressmeddelande.

De som gillar teknik kommer också att få sitt lystmäte tillgodosett när Nerikes fordonshistoriker visar sina fina veteranbilar på Cajsa Wargs torg.

Alltihop äger rum söndagen den 5 maj klockan 11–17 i Wadköping, i centrala Örebro. GPS: N59°16'22", E15°13'58"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.