Nästa artikel
Åre Gastronomy Week för femte gången
JÄMTLAND

Åre Gastronomy Week för femte gången

Publicerad 25 januari 2018 (uppdaterad 25 januari 2018)
Kombinationen skidåkning och gourmetmat har blivit en lyckad satsning för Åre. Dessutom ligger det på ett avstånd som gör det tillgängligt för många svenskar med fritidsboende.

Åre Gastronomy Week är en hyllning till de lokala kulinariska traditionerna i Jämtland. Sedan starten 2014 har vecka 6 inneburit att hela Åre fylls med mängder av evenemang som fokuserar på byns restauranger och lokala mat- och dryckesproducenter. Som vanligt är programmet skräddarsytt för att passa alla skidälskare. 

– Att kunna avsluta en aktiv skiddag med en gourmetmiddag i världsklass är en svårslagen semesterkombination. Det är jätteroligt att vi ser att vecka 6 vuxit sig så stark och vi tror verkligen på att mat i kombination med skidåkning är en stor attraktionskraft, säger Niclas Sjögren Berg, destinationschef på SkiStar i Åre.

Åre Gastronomy Week, som äger rum den 5–11 februari, är ett samarbete mellan byns restauranger och aktörer. Utöver middagsaktiviteter på och runt Åreskutan kan besökarna bland annat ta del av öl/vin och dryckesprovningar, besöka lokala mathantverkare samt gästspel av kända kockar och vinproducenter.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.