Bild
Nästa artikel
Årets kosläpp på Fredriksdal

Årets kosläpp på Fredriksdal

SKÅNE

Det gröna gräset lockar. Och korna på Fredriksdal är förstås inte sena att visa vad de tycker om att få komma ut på grönbete efter en vinter inomhus. Äkta glädje över att få känna gräset och naturen under sina klövar och mot sina mular. Årets kosläpp på Fredriksdal upplever du onsdagen 24 april och söndagen 28 april.

Inget förebådar sommaren på samma genuina sätt som de kosläpp som de närmaste veckorna sker runt om i Sverige!

Vill man se ursprungliga raser som de numer sällsynta vänekorna och rödkullakorna kan man bege sig till Fredriksdal. På vintern myser de omkring inne i stallet och har fri tillgång till hö, rena boxar och värme. Under de varmare månaderna på året flyttar de utomhus och hjälper till att utveckla betesmarkerna och ängarna. Båda raserna har unika egenskaper som tyvärr inte kommer till nytta i dagens moderna produktion men på Fredriksdal arbetas det med hållbarhet och i det ekologiska samspelet kan dessa raser komma att spela en viktig roll i framtiden. Klart att de ska ha det bästa av det bästa och när det kommer till utomhusmiljö finns det knappast någon bättre plats än gröna Fredriksdal.

Årets kosläpp sker i två omgångar. Första gången stalldörrarna öppnas är 24 april klockan 11:00. Fyra dagar senare öppnas stallet igen och resterade kor släpps ut på grönbete. Det är inte bara korna och kalvarna som ser fram emot årets kosläpp. För många helsingborgare är Fredriksdals kosläpp lite av ett måste och brytpunkten mellan vinter och vår. Det är en tid för glädje och värme för oss alla.

Vad kan man då förvänta sig av ett kosläpp? Glädje förstås! Det är det absolut bästa ordet att använda. För det går inte att ta miste på korna och kalvarnas glädje att våren har anlänt. Det blir så glada att de råmar livligt och hoppar, sparkar bakut och rusar omkring och leker.

Passa på att upplev äkta glädje på Fredriksdal. En av få platser i Sverige där du kan se sällsynta vänekor och rödkullakor välkomna våren och sommaren.

Här hittar du fler kosläpp.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.