Nästa artikel
Babyboom i Orsa Rovdjurspark
DALARNA

Babyboom i Orsa Rovdjurspark

Publicerad 23 mars 2018 (uppdaterad 23 mars 2018)
Orsa Rovdjursparks besökare står inför en sötchock till påsklovet eftersom det den senaste tiden har fötts rekordmånga djurungar i parken. Varg, lodjur, persisk leopard, sibirisk tiger och brunbjörn har alla fått små ljuvliga ulliga ungar.

För alla som älskar snö och skidåkning på påsklovet finns ytterligare spännande upplevelser i Orsa Rovdjurspark, ljuvliga små djurungar i extra stort antal.

– Det är ovanligt att vi har så många födslar i parken som nu. Det visar att djuren trivs här och det känns väldigt bra i hjärtat för oss. Extra kul blir det för alla glada barnfamiljer som kommer till påsklovet, säger Sven Brunberg på Orsa Rovdjurspark.

De här djurungarna har fötts den senaste tiden i parken:

Sibiriska tigerungar – Tidigt på morgonen den 17 januari föddes två små sibiriska tigerungar i Tiger Mountain. Det är den första tigerfödseln någonsin i Orsa Rovdjurspark. Tigerhonan Zaria har inte varit i parken mer än två år och på kort tid vant sig vid den nya miljön, vilket gör den lyckade parningen extra glädjande. De små luddiga knytena har så smått börjat visa intresse för att ta sig ut ur nestingboxen och upptäcka parken utanför.

Brunbjörnsungar – på självaste julafton kom mamma Mette med en julklapp, tre små goa brunbjörnsungar. De var väldigt små och låg nära mamman men ändå var det tydligt att det hade skett en födsel. Nu har de börjat bli mer rörliga och nyfikna på upptäcktsfärder och Mette har fullt sjå att hålla kolla på dem. Besökarna i parken kan följa brunbjörnsungarna hela tiden genom ljud- och filmövervakning i entréhuset.

Persisk leopardunge – den mest spännande födseln står den persiska leopardhonan Soraya för. Efter att hon varit skendräktig i flera omgångar var osäkerheten stor, men jo, i oktober kom två små godingar. En klarade sig tyvärr inte men den persiska leopardungen Janga mår strålande. Mamma håller benkoll på henne och den som har tur kan se dem busa och klättra träd tillsammans.

Lodjursungar – i maj fick lodjursparet Loy och Quatinka två ungar. De är normalt väldigt skygga djur men ungarna har snabbt blivit parkens mest publika lodjur då de är nyfikna och älskar all uppmärksamhet de får.

Vargungar – även alfaparet Brage och Idun fick ungar i maj. Flocken består nu av två generationer ungdomar och det finns chans till ännu en kull under 2018.

Mer information om Orsa Rovdjurspark hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.