Bild
Nästa artikel

Bildutställning med fordon i fokus

VÄSTERBOTTEN

Som uppladdning inför Wheels intas Väven av hästkrafter i veteranformat. På Öppen Vägg i Umeå ställer fotografen Ulf Forsberg ut sina foton på fordon och deras ägare.

- Det känns riktig roligt att kunna erbjuda plats åt den här utställningen. Motorvärlden sträcker sig verkligen över alla generationer och det är fint att se hur den för samman människor, säger Helge Von Bahr, producent på Väven och utställningsansvarig för Öppen Vägg.

Inför Vernissagen kommer en riktig raritet att finnas på plats utanför Väven och förhoppningsvis locka många Umeå-bor att komma in och ta sig en titt på hela utställningen.

Så här skriver Ulf Forsberg själv om sitt fotograferande och sin utställning:

Bilder har alltid varit intressanta, ända sedan jag bläddrade i mors gamla fotoalbum från 50-talet, då var jag 10 år. För mig är kontakten med människan drivkraften till att ta bilder, nu tillsammans med ägarens fordon. En stolt ägare till ett välbyggt fordon som jag kan förmedla till tidningar är väldigt roligt att kunna göra.

Jag har själv ett förflutet i bilverkstadsvärlden. Jag jobbade som mekaniker hos Biltjänst Bröderna Palm/Fiat, SO Gustafssons Mercedesverkstad och bilprovningen på Västerslätt. Ett hojåkande med egenbyggd Harley Davidson Chopper på 70-80-talet tillsammans med bilkunnandet gör att jag kan språket i både bil- och MC-världen.

Engine PeoplePlats: Öppen Vägg, plan 4, Väven
Utställningsperiod: 6-30 juni
Vernissage: Lördag 9 juni klockan 13.00-15.00

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.