Bild
Nästa artikel

Bilens dag idag

EVENEMANG

Idag är det dags att skänka bilen en extra tanke eftersom dagen är ägnad till vår vän bilen och vad passar då bättre än en film om bilens födelse.

Som ingen annan uppfinning har bilen ändrat våra liv och gjort det möjligt att bo och arbeta var vi vill, inte minst om vi vill bo utanför storstadsområdena. Det är bilen som tar oss till jobbet, skolan och träningen. Och det är bilen som får livspusslet att gå ihop, i synnerhet för barnfamiljerna. Inte minst för oss som har mobila boenden har det inneburit en frihet att uppleva världen i närmast total frihet. Det är ju klart att en sådan uppfinning skall ha sin egen dag!  

- 85 procent av alla hushåll i Sverige har tillgång till minst en bil. I mindre orter och på landsbygden är det 89 procent. Det är alltså en mycket stor majoritet av svenskarna som har tillgång till bil och en stor majoritet som säger sig vara beroende av bil för att vardagen ska fungera, säger Charlie Magnusson, informationschef på Motorbranschens Riksförbund, MRF.

Dagen firas på olika sätt runt om i landet, hos MRF-anslutna bilhandlare, bilentusiaster och motororganisationer:

På Bilens dags egen hemsida, bilensdag.se, publicerades dagen till ära en film med olika perspektiv på bilen och den rörlighet den bidrar med till människor; både privat och i yrkeslivet. Där hittar du även dagens olika evenemang runt om i landet.

Bilens dag firas sedan 2010. Bakom den står MRF och BIL Sweden. Tillsammans med andra intressenter inom bil, bilism och transporter vill de uppmärksamma hur viktig bilen varit för den svenska samhällsutvecklingen jämte järnvägen och telegrafen.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.