Nästa artikel
Brännvinsbord på Gripsholms slott
RESTIPS

Brännvinsbord på Gripsholms slott

Publicerad 7 februari 2014 (uppdaterad 7 februari 2014)
Bor du en bit bort och skall till mässan i Stockholm kan du kombinera det med en lördagskväll i slottsmiljö. På Gripsholms slott hålls brännvinsbord och middag med historisk anstrykning.

Vad kan vara mysigare än att gå på mässan Caravan Stockholm, sedan ta ditt mobila boende till Gripsholms slott i Mariefred där du kan förkovra dig i brännvinsbordets spännande historia. På söndagen kan du dessutom vandra runt i Mariefreds trevliga småhusmiljö.

Den 15 februari berättar nämligen gastronomen och näringslivshistorikern Edward Blom om det traditionella svenska brännvinsbordet och dess utveckling. Berättelsen tar sin start på 1500-talet och fortsätter sedan fram till 1800-talet när brännvinsbordet föll ur modet.

Efter detta kan du njuta av en silltallrik med öl och snaps i Kronköket på Gripsholms slott. Maten kommer att serveras av Gripsholms Värdshus.

– Det är en ära för oss att få servera maten i Kronköket på det kungliga slottet, säger Fredrik Åström, VD på Svenska Kulturpärlor där Gripsholms Värdshus ingår.

En silltallrik med öl och snapsar kostar 345 kronor och kan bokas på telefonnummer 0159-347 50. Biljetter till eventet lördagen den 15 februari klockan 16.00 förköps via denna länk

Var?
Gripsholms slott ligger i Mariefred som ligger väster om Södertälje.

GPS: 59.256021,17.219156

Det finns dessvärre inga öppna campingar  eller ställplatser just nu.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.