Nästa artikel
Dags för konstrundan i Skåne
SKÅNE

Dags för konstrundan i Skåne

Publicerad 10 april 2019
Har du inte besökt Skåne på ett tag är det nu i påsk du ska bege dig dit! Egentligen är det flera konstrundor som pågår samtidigt och det är sammantaget ett evenemang som engagerar hela Skåne.

Konstrundan började i östra Skåne redan 1968. Efter några år, 1974, bildades Östra Skånes Konstnärsgille, ÖSKG, som sedan dess är en huvudarrangör för konstrundan på Österlen. Men konstrundan är än större: Under påsken och veckan därefter är det flera hundratals konstnärer och konsthantverkare av alla de slag på Österlen som ställer ut hemma eller i ateljéer, gallerier, konsthallar, muséer, samlingslokaler etc.

ÖSKG ger ut en karta över medlemmarna som deltar i utställningarna. Men det är bara att göra en utflykt på Österlen. Överallt hittar man mer eller mindre proffsiga skyltar om var det pågår en utställning. Ta chansen att träffa konstnärerna personligen! Titta också på kartan över södra Österlen!

För långväga besökare finns det anledning att stanna några nätter på samma ställe och göra dagsutflykter därifrån. Planera för en avkopplande vistelse med många trevliga konstupplevelser och konstnärskontakter! Här hittar du deras hemsida!

Konstrundan i Nordvästra Skåne hålls den 19-28 April 2019.

ÖPPETTIDER
Alla konstnärer samt samlingsutställningen i Landskrona Konsthall håller öppet:
Långfredag 10-18
Påskafton 10-18
Påskdagen 10-18
Annandag påsk 10-18
Vardagar i konsthallen 14-19
Vardagar hos konstnärerna 16-19
Lördag 10-18
Söndag 10-18

ENTRÉ
Det kostar 40:- att gå in i samlingsutställningen i Landskrona Konsthall.
Barn och ungdom upp till 18 år går in gratis.

Här hittar du deras hemsida och här deras kartfolder för 2019.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.