Nästa artikel
Dags för Stora Höstrundan Kinnekulle
VÄSTERGÖTLAND

Dags för Stora Höstrundan Kinnekulle

Publicerad 3 september 2021
Nu är det återigen dags för Höstrundan Kinnekulle och i år är den lite större än vanligt. 11-12 september öppnar över 65 aktörer upp för att ta emot besökare.

Konstnärer öppnar sina ateljéer, det blir porslinsutställning från Rörstrand Museum i stora växthuset på Hellekis säteri, många konstnärer och keramiker på Hjelmsäters egendom och hos Rydenska huset i Lundsbrunn är det konstutställning, café och vintage. På Kollängens tingshus kan man se fotografier från trädgårdsmästare Simon Irvine och lyssna till flera intressanta föreläsare. För den som gillar mat så är det trädgårdsmarknad i Husaby under lördagen med flera lokala matproducenter och hos Bryggeriet i Götene hittar man många goda ostar. 

– Nytt för i år under Stora Höstrundan Kinnekulle är att det är en samlingsutställning i Österplana kyrka där man kan få ett smakprov från alla aktörer likt den som är under Vårrundan Kinnekulle. Här finns också InfoPoint och lotteriets vinstbord. Här kan vara ett bra ställe att starta sin Höstrunda om man inte vet vilka man vill åka till, berättar Maria Henriksson, ordförande Mötesplats Kinnekulle.

  I Stora stenbrottet invigs konstinstallationen ”Minnet av ett försvunnet hav” av Africa Coll 18.30 på lördagen. Det blir tal, tipspromenad och guidning. Ljusprojektionen på konstverken tänds mellan 19.00–21.00. 

  Hos Husaby ponnyturer kan man testa på ponnyridning/körning, träffa de nykläckta kycklingarna och kanske fynda något på loppisen. Infensus medeltidsförening kommer på lördagskvällen klockan 20.00 köra tornerspel vid deras Arena vid gamla Medeltidens värld. Även många caféer och restauranger håller öppet under dagarna så varför inte njuta av något gott att äta. 

  På söndagen är det tävling i utomhusmatlagning i Husaby. Lagen som tävlar gör upp om en plats till finalen i SM i utomhusmatlagning som går av stapeln i maj i Skövde. På 2,5 timmar ska lagen laga en trerättersmiddag som en jury skall provsmaka och sedan bedöma vilket lag som går vidare till finalen. 

  Nytt för i år är också de nya skyltarna hos aktörerna som visar att här är en aktör som är med i Mötesplats Kinnekulle. Skyltarna är gjorda i en stålkonstruktion som är svartmålad. Man ser tydligt Kinnekulles siluett med Mötesplats Kinnekulles logga samt aktörens namn på skylten.
   

  Ämnen i artikeln

  Missa inget från Husbil & Husvagn

  Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.