Bild
Nästa artikel
Dags för synbesiktning på Bilprovningen

Dags för synbesiktning på Bilprovningen

SYNTEST

Synoptik och Bilprovningen genomför för tionde året i rad Synbesiktningen och siffrorna förväntas fortsätta att vara alarmerande. Politikerna har ännu inte reagerat på att mer än en miljon bilister i Sverige har en trafikfarlig syn.

I många länder krävs läkarintyg vid förnyelse av körkort men i Sverige gäller det enbart de som har högre behörigheter. Många tänker inte på det eftersom synen nästan alltid försämras gradvis vilket är anledningen till att många svenskar kör med en synskärpa som inte uppfyller kraven.

Därför erbjuds återigen flera tusen bilister att testa sin syn samtidigt som fordonet besiktigas på Bilprovningen. Under nio år har undersökningen visat att runt var sjätte bilist börjar se oskarpt redan på två meters avstånd och utgör därför en direkt trafikfara. Var tionde bilist, cirka 640 000 bilister, ser så dåligt att de inte skulle få ta körkort med den syn de har idag.

Passa på att testa din syn så att du kör trafiksäkert!


När: 18 oktober, kl. 09.00-16.00
Var: På 61 av Bilprovningens stationer som du hittar i listan på hemsidan www.synbesiktningen.se

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.